torsdag 3 december 2009

Lilla söta Chelsie...


...förvandlas till monstret "Skällsie" på kvällarna. Det började med att hon skällde på TV:n när det kom hästar eller hundar. V75 reklamen skulle jag kunna strypa. Sen lärde hon sig musiken till just den reklamen och kom sättande i 190 för att attackera TV:n när den trudilutten började. Efter det har det bara blivit värre och värre. Nu hör hon när reklampausen är på gång, till all reklam oavsett djurinnehåll eller inte så kommer hon sättande och kör igång sina skällarior. Man skulle kunna tänka sig några tips från den där mannen som talar med hundar, men det kan vi av förklarliga skäl inte titta på. Då får vi stänga in henne någonstans (och så elak kan man ju inte va...) Vi har provat vattenspruta, ta tag i henne och klappa lugnt och fint, skicka henne över hela nylagda vardagsrumsgolvet mm, mm.
Det är tröttsamt kan jag säga. Jag vet det är en terrier men hon är världens mest tillgivna och goa hund annars, när inte TV:n är på!
Senaste tipset av vår erfarna hundvän är: när vi sitter i godan ro och tittar och hon kör igång, så skall vi lugnt och fint resa oss och gå därifrån, noncha henne bara. Och visst hon kommer till slut. Slöa i soffan en hel kväll kan vi alltså titta oss i stjärnorna efter nu ett tag. Alla måste resa sig, det ser lite roligt ut men kanske kan detta vara en lösning på längre sikt.
Hon är ju också fortfarande i "slyngelåldern" den lilla skithunden som vi älskar över allt annat så vi får väl ge henne lite tid!



1 kommentar:

  1. Har inga bra hundtips, men söt är hon i alla fall!
    Klart du vågar gissa 4 F, svaret kommer i morgon!

    SvaraRadera