tisdag 29 mars 2011

Ovanlig tisdag!

Har varit på min första vinprovning ever.
Det var superroligt och ganska svårt att lista ut doft och smak.
Vi fick börja med en dofttest för som de sa så känner vi igen många dofter men vi har svårt att kategorisera dem. Jag klarade 3/7 ett hyffsat resultat!!!

Efter lite information fick vi gå igång och smaka på fyra viner i egen takt. Jag vet ju vad jag gillar men blev överraskad över hur smakerna förändrades efter hand som vi smuttade och försökte lista ut bärighet osv.


Vårt vinsällskap.

Färdigtestat!
Systembolaget har fler kurser med rätt vin till olika ostar t.ex. Den hade också varit rolig att testa. För jag fick mersmak (det blir ju så med vin) och vill lära mig mer.
Det var också skönt att allt snobberi kring vin som kan försikomma ibland inte visade sig här utan det var en kväll för oss vanliga som bara vill veta lite mer.
Lovely!

6 kommentarer:

 1. Har varit på vinprovning en gång i mitt liv och det var mycket trevligt. Den kvällen avslutades med dans och jag kan väl säga det att även det vinet som fick sämst omdöme i provningen tog slut;-))

  SvaraRadera
 2. Jag gav mor och far detta i julklapp ett år och de tyckte att det var jättebra. Man kanske skall testa!?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Duktiga du! Hade jag fått något rätt, så hade det varit ren tur!

  SvaraRadera
 4. Men vad annorlunda och roligt.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Men å, vad kul! Det skulle jag också vilja gå på! Alltså, jag VET ju när jag tycker ett vin är riktigt gott och inte, men jag är så pinsamt URDÅLIG på att beskriva smakerna. Kanske skulle man lära sig NÅGOT i allafall...
  Hoppas att operationen har gått bra (för det var väl i dag...?) och att du snabbt känner dig bättre. Du får hålla vinglaset i den friska handen ett tag framöver!

  Kramar!!! // AH

  SvaraRadera
 6. Har varit tre gånger nu. Man blir bättre och bättre på det där! Kul är det i alla fall!

  SvaraRadera