lördag 17 oktober 2009

Vårt uterum!


En kort tid hade vi en sommarstuga i Blekinge.
det tog "bara" två timmar att köra dit.
Stugan fixade vi så den blev i vår smak, vita väggar och ljusa toner av grått, lite rött & beight. Anders la ner många timmar på att renovera badrummet, som hade en härlig bastu intill.
Vi hann ha lite gäster som övernattade och en midsommarfest som är något att minnas av olika anledningar: otroligt fint väder, många sånger, studsmattetävling, samt grannar som gjorde att det minst sagt rök ur mina öron.
Stugan låg på landet med kor betande intill tomten. Endast två hus låg i närheten. Vari vi aldrig sett någon varken gå in eller ut. Så vi skulle bjuda våra gäster på en härlig familjemidsommar ute på landet hade vi tänkt.
Det hade inte våra grannar tänkt. När vi satte oss för att avnjuta maten och sjunga "det har gungat" så drar väl grannarna igång stereon på högsta med värsta rockmusiken.
Gästerna skrattade som tur var men jag kokade!
Vi hade trevligt ändå, och nu efteråt är det såklart ett roligt minne!
De där "bara två timmarna" blev ganska snart lång tid att ta sig. Med grabbarnas fotbollsmatcher som upptog större delen av våra helger, blev besöken i stugan färre och färre.
Även om själva stugan var perfekt för våra behov så var läget det inte. Efter noga övervägande bestämde vi oss för att sälja den och kanske hitta något närmre.
Vi var och tittade på en hel del, men musten hade nog gott ur oss lite. Vi sa först att vi köper ett större hus i stället, men inte heller det blev det något med.
Så då tog vi det bästa beslutet av alla, nämligen att rusta upp huset vi redan bor i.
Det är nu vi kommer till VÅRT UTRUM! Det är det bästa vi gjort. Som en liten sommarstuga!
Det är halvisolerat, men så länge det inte är minusgrader och snålblåst sitter vi där ute alltid.
I kväll får vi gäster det är färdigdukat därute, helt redo för att äta och dricka gott till sena nattimmen hoppas jag. Skall bara röra i grytorna lite sen kan de komma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar