lördag 27 augusti 2011

AnnaHelenas bröd!

Strax innan sju vaknade jag av regnet som vräkte ner.
Jag har svårt att somna om så det var lika bra att gå upp.
Visste att jag hade alla ingredienser hemma till ett bröd jag tänkt baka någon dag så varför inte i dag?
Det står ju fint i ugnen medan jag går en promenad
med Chelsie tänkte jag.

En massa nyttigheter ingick.



Se så fint!
Just nu svalnar det, för jag vill inte att smöret ska smälta - det gillas inte.
Kanske Anders också smakar en skiva annars får jag ha brödet för mig själv eftersom Oscar är glutenintollerant och Gustav inte tål nötter.
Det har blivit så att jag bakar allt mindre eftersom alla inte kan äta samma saker. Jag har mest fokuserat på att baka bröd till Oscar eftersom det blir mycket godare än köpebröd. Men när jag väl ställer mig som idag, är det rätt roligt och om nu ingen mer än jag kan äta detta brödet så får jag väl vara lite ego ibland då!

2dl.havregryn
2dl.vetemjöl med fullkorn
3dl.grovt rågmjöl
1dl.krossade linfrö
1dl. russin (jag tog torkade fikon)
1dl. solroskärnor (jag tog pumpakärnor)
2tsk. bikarbonat
1tsk.salt
4dl.mild yoghurt
1dl. äpplemos
Torkade aprikoser och hackade valnötter la jag också i.
Blanda allt i en bunke och ner i en smord & mjölad form
Grädda i 200° 1 timme.

Som genom ett trollslag sken solen igen när det var dags att gå ut med Chelsie.
Och när jag kom hem igen var mitt bröd färdigt så nu skall jag sätta mig och avnjuta min goda frukost.
TACK AnnaHelena för receptet!

4 kommentarer:

  1. Det där såg gott ut...och nyttigt! Visst får man vara lite ego, man gör ju alltid allt för alla andra hela tiden eller hur =) Låter som en underbar start på lördagen. Här lovades sol och varmt, varmt är det men vi åt frukost i uterummet med regn och åska som sällskap. Helt okej faktiskt, och nu tittar solen fram hos oss också, så jag ska ut i solstolen lite tänkte jag. Bäst att bättra på solbrännan inför Kretaresan på fredag =)
    Receptet ska testas, ser ut att passa mig. Och jag tycker som du....smöret ska inte smälta utan det ska vara sådär mjukt och krämigt på smörgåsen =)
    Nu....solstolen!
    kram till dig min bloggvän!
    tina

    SvaraRadera
  2. Vad huslig du är. Så trevligt för familjen med nybakat bröd. hemma hos oss är det min sambo som är duktig i köket....

    Ha det fint

    SvaraRadera
  3. Tack för ett spännande recept!
    Jag brukar inte baka speciellt ofta, men dottern desto oftare. Hon kommer att bli glad!
    Ha en fin söndag. Kram.

    SvaraRadera
  4. Hoppas att brödet blev bra och att du gillade det! Smaken är ju som baken, men själv är jag väldigt förtjust i bröd med mycket "nyttigheter" i. Resten av familjen föredrar ljust bröd, vilket inte jag gillar, om det inte är som tillbehör till t.ex. soppa. Jag är ju tyvärr ingen människa som älskar att baka, men när jag väl gör det så känns det bra. Finns väl inget som är så "hemtrevligt" som doften av nybakat?

    Ha en riktigt skön söndag!

    Kram // AH

    SvaraRadera