måndag 9 januari 2012

Utifrå & inifrån!

Måndag,
klassisk dag att börja på nytt.
Nya matvanor t.ex.
I kylen står lättfilen och blänger och det sista julgodiset ligger i soptunnan.
Det är dags att börja må bra innifrån så att det syns utifrån.
En kluven känsla och vilket av det är egentligen viktigast?

Skulle vilja svara inifrån men då ljuger jag för jag är kinkig med hur jag ser ut utifrån, både nära och på håll.
Eftersom jag är så dålig på att ge mig ut att springa o.dyl. måste jag då vara duktigare med vad jag stoppar i mig och på så sätt balansera utsidan med insidan.

All motion som jag utövar ser jag som en bonus, inte en viktminsknings/vikthållnings metod.
Och när jag någon gång kommer in i ett "motionsstimm" mår jag förträffligt överallt. Speciellt i en annars återkommande värk i rygg och nacke.

Ibland går det bra och ibland går det mindre bra och jag håller med de som säger: "vi lever bara en gång - det är bäst att passa på njuta"
Men ärligt, inte njuter man väl när utsidan inte harmonierar med bilden man har av sig själv?

Så det är bara att slå upp lättfilen i en tallrik, äta och se glad ut!

Sen att mina förskolebarn tyckte att jag i dag gick runt och såg ut som en smurf i min blåa tröja, det bjuder jag på!


9 kommentarer:

 1. Jag håller med dig om att utsida och insida måste stämma med ens egen självbild, annars blir detlikosm inte bra.
  Så jag håller med dig i allt utom det där med smurf. ;)
  kram

  SvaraRadera
 2. Ja du den där balansen är inte lätt att hålla! Men nytt år innebär alltid nya möjligheter så varför inte ta sig ann dem?

  SvaraRadera
 3. Haha Jess hade redan tänkt ut min kommentar.
  Hoppas du blev nöjd med dina inköp igår. Jag har i dag lämnat tillbaks bådelampan, ( som var toksnygg när den sågs i dagsljus men inte lika fin tänd på kvällningen.) Har funderat under dagen om man kan ha en lampa som man aldrig tänder och NEJ det kan man inte. och ljusstakarna. Ljusstakarna var ett knasigt köp, de kom inte ens ur kartongerna. I stället blev det en fin bricka i dag :)
  Tofsen däremot pryder sin plats med glans.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Vad roligt! Vi verkar vara många som har en massa goda föresatser inför det nya året. Hoppas vi klarar av att ny våra mål. För jag håller med Dig om att man måste känna sig i balans.

  SvaraRadera
 5. En smurf va;) Jag tycker det ser ut som en jättefin färg!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Nya tider och nya vanor för min del också...lite nyttigare och grönsaker och frukt är ambitionen. Motion är inte min starka sida med mina värkande leder, men att åka och simma då och då är härligt och en bra och behaglig motionform.
  En nespressobryggare pratade vi om här innan jul, men det bidde ingen....kanske tur det, för det är rätt fullt på köksbänkarna just nu=)
  Kram till dig Monica!
  tina

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig helt, jag är rätt fixerad vid hur jag ser ut...har alltid varit liten o smal o vill gärna fortsätta vara det....men jag inser att jag inte kan äta som jag vill o ändå vara smal..det blir en svår balansgång för jag är väldigt bra på att unna mig saker ;) Jag älskar att äta gott, o då menar jag godis..i första hand, är som en barnunge där..tyvärr. Jag skulle jättegärna vilja komma in i ett träningsstimm igen, men det är så svårt. Här i byn finns inte så mycket att välja på, friskis o svettis har inte några roliga pass (roliga=aerobics, eller step up), o det andra träningsstället är vääääldigt dyrt...Vet ju att jag med mår toppen av träning, men som sagt, svårt att börja igen..
  Men jag tycker du ser jättefin ut på alla bilder så jag förstår inte att du behöver vara så hård mot dig själv...men man vill ju vara nöjd själv, så är det ju...

  Kramara på dig o lycka till med det nya livet ;)

  SvaraRadera
 8. Hej Smurf-Monica! :)

  Ja, jag håller ju med dig såklart!
  I mina "sämre perioder" försöker jag intala mig själv att det inte spelar så stor roll med ett par extra kilon, men faktum är att för mig gör det VISST det. Hur mycket jag än försöker lura mig själv. Min "braiga period" som denna gång varat sedan den 11 juli håller i sig fortfarande! Och det är så himla skönt!
  I helgen var jag och shoppade lite kläder, och hur skönt är det inte när jag nästan inte behöver prova innan jag köper. Det mesta i S eller M funkar bra. Det är en inre tillfredsställelse. Hur ytligt man än kan tycka att det låter. Och halvpatetiskt för min ålder...:)Men men, så är det!

  Och jag inbillar mig att jag blir en LITE bättre människa om jag slipper gå och reta mig på mig själv och de där extra kilona.

  Julen gick bra, förresten. Några chokladbitar tillät jag mig. Och tårta på julafton. Sen var det bra. Och det är SKÖNT!

  Lycka till, och jag skriver som alla andra:
  Du ser så jättefin ut på alla bilder, så du behöver inte vara alltför sträng!

  Kram Kram // AH

  SvaraRadera
 9. Smurfar är ju söta, det var förmodligen en komplimang :-)

  Visst vill man att utsidan ska spegla den man är och vill vara. Må bra tänker jag är det viktigaste och ärligt talat gör iallafall inte jag det när byxorna blir trånga. Detta även om det för mig inte handlar om ngn övervikt.

  Ha en fin onsdag

  SvaraRadera