fredag 30 december 2011

Snyggt på köksbänken del 2

Kaffe!
Det hade varit tufft om man inte fick dricka mer kaffe.
Frågan är om det inte hade varit kaffe jag hade tagit med mig om jag fick välja en sak att ta med mig på den där öde ön som man eventuellt kommer att hamna på någon gång...

Skulle det då vara så att jag hinner raffsa med mig något i farten hade det kanske nu när jag tänker efter inte blivit kaffet (undrar vad jag hade tagit med mig...? får fundera på det)
Men jag hade saknat det förfärligt när jag satt där på stranden och tyckte synd om mig själv. Så kaffet hade nog ändå hållt mig sällskap.

Nåja, hemma på köksbänken står nu ännu en skönhet!
Bloggvännen Tina har pratat sig varm över sin Moccamaster.
Så när vi nu behövde (ville) ha en ny bryggare fick det bli just en sådan.
Varmt blir också kaffet och det är bra när man som jag vill ha mycket mjölk i.
Jag dricker upp allt i muggen numera och behöver inte slänga ut sista slatten för den blivit "fesljummen"
Sist men inte minst - skönheten sitter i betraktarens ögon - i mina är den snygg!


10 kommentarer:

 1. Det blir super gott kaffe i den kaffebryggaren!
  Den pryder sin plats perfekt.
  //Cina

  SvaraRadera
 2. Den är jättesnygg! Och visst är det just precis såna där vardagsbruks-föremål som man ska unna sig att kosta på sig det man verkligen vill ha! Sånt som man ser och använder varje dag - det är ju just DE sakerna som det är värt att betala för! I stället för att bara vara halvnöjd hela tiden!

  Vår förra kaffebryggare var så ful att jag inte ens ville ha den stå framme. Ja, nu dricker jag ju inte kaffe själv, så för mig var det ju ingen jättegrej att ha den i ett skåp och ta fram bara när den användes. Håkan däremot höll på att bli galen på mig som ställde undan hans kaffebryggare hela tiden... Nu har vi en snyggare. Som får stå framme. :)

  Själv är jag ju te-drickare, men jag förstår precis vad du menar med att kaffet är viktigt för dig. En te-cermoni är min melodi och tekoppen släpar jag med mig överallt i huset! Jämt!

  Kramar till dig Monica! // AH

  SvaraRadera
 3. Nog är den bra mycket snyggare än min preculator alltid men gott kaffe får jag;-))

  SvaraRadera
 4. Grattis till ett bra köp som ni inte kommer att ångra. Vi har haft vår Moccamaster i massor av år och den brygger fortfarande ett jättegott och varmt kaffe. Sitter här och pausar med en mugg kaffe. Håller på med att tillverka diverse praliner som jag tänker bjuda våra nyårsgäster på, kladdigt men kul.
  Ett gott nytt år önskar jag dig och din familj.
  Catarina

  SvaraRadera
 5. Bra köp! Vi har använt oss av Moccamaster i rätt så många år, vi hade en vit först men den blev gulaktig och vi valde att köpa en ny, en likadan som er, men den gamla fungerar fortfarande. Den får vara kvar som extra när det kommer gäster!
  kram

  SvaraRadera
 6. Grattis till ett bra köp och vilket bra beslut....visst är den bra,och snygg=)Fesljummet kaffe är ju ingen hit precis, och det behöver man aldrig kännas av mer med den här skönheten!!Vi är som du vet supernöjda med vår och kul att ni är nöjda. Vår snygging börjar bli till åren, men jobbar på fint ändå, och den dan den ska bytas ut blir det en likadan. Rackarns vad glad man är när funktion och skönhet går hand i hand. I julklapp fick jag två paket, en svart och vit kaffepress från Stelton. Igår inhandlades Zoega för just kaffepress, och det blev en hit här hemma. Sonen gör sitt kaffe och försvinner ner till sitt rum med kannan och är jättenöjd. Får nog köpa honom en egen så jag får ha dem ifred =)=)

  Nyårsplaneringen är klar....rackarns vad svårt det var i år, men det blir nog bra till slut. Goda vänner kommer hit så vi blir alla i familjerna, även ungdomarna...kul när de väljer att träffas fast den äldsta är 23! Nu ska här finslipas på dukningsplanerna....och drickas kaffe!
  Ha en fin fredagskväll och om vi inte hörs innan,en stor varm gottnyttårkram till dig fina bloggvän!

  tina

  SvaraRadera
 7. Håller med - moccamastern är helt underbar!

  SvaraRadera
 8. Kaffe är inte så viktigt för mig även om jag dricker det varje dag, det får INTE vara för varm;) men en Nespresso typ hade jag gärna velat ha.

  Kram

  SvaraRadera