fredag 9 december 2011

Det doftar!

Hela huset doftar hyacint och jag njuter.

Att ha hyacinter i rabatten som slår ut på våren är helt fel - för mig är den så förknippad med julen och passar ingen annan tid på året.
Dofterna kring julen är nog de som sitter starkast i minnet. De är ju ganska många, som glögg, gran, apelsin och sill.
Jag tror faktiskt jag älskar de lika mycket allihop!

I går på min förskola säger ett barn ute i hallen: "här luktar Monica"
Hoppas det var en doft hon gillar.
Fick en kram av henne när hon kom in så jag vill gärna tro det hi, hi!

Ha en riktigt skön fredag alla!

6 kommentarer:

 1. Haha, så gulligt, de är så goa de där småttingarna....Det var säkert en komplimang. Systers småtjejer kom upp igårkväll en liten sväng, o de är så glada för mig. När de skulle gå så säger minstingen, 3,5 år :Jag kommer sakna dig. Då säger storasyster, snart 6, :Jag kommer sakna dig hundra...(ja vad vet jag inte ;), då säger lillasyster igen. ;Jag kommer sakna dig 10..elefanter (haha, det var kanske det största hon kunde komma på)...

  Ja hyacinter har verkligen en helt ljuvlig/julig doft, synd att de vita doftar lite svagare än de andra färgerna, men jag vill inte gärna ha rosa eller blå till jul...så vita får det bli.

  Ha en riktigt skön helg, kramar

  SvaraRadera
 2. Vita hyacinter är favoriten vid jul...härlig doft och både fina i utslagen form och knoppiga=) Hyacinter är och förblir en julblomma för mig också, när vi flyttade till vårt hus för snart tjugo år sen var hela rabatten full med hyacinter....puts väck med dem, gillar lökväxter på våren men inte hyacinter. Tack för grattishälsningen...min blender får jobba bra,en toppenpresent! En brödrost skulle jag behöva också, håller tummarna för att du får en i julklapp=) Jag har en Dualit på min lista önskelista, nån gång kanske =)men inte i jul, jag har redan övertrasserat presentkontot...haha!!!
  Juldofter kan man inte få för mycket av...ikväll blir det glögg och din goda röra på pepparkakor, den du delade med dig förra året, supergod! Ha en härlig kväll, här kurar jag i soffan med tända ljus och pläd och en ny Femina, livet är helt enkelt rätt bra =)!!
  kram till dig fina du!
  tina

  SvaraRadera
 3. Hyacinter, mmmmmmm visst doftar de underbart. synd vara att de är finast när de är i knopp.
  Jag har ett par stycken och går här och doftar på dem, med det är bara de vita som får komma med hem. Vill inte heller ha dem i rabatten utan kastar den utan dåligt samvete när de blommat ut eller kanske redan innan.
  I kväll väntar mys med barnen, vi ska klä granen och göra lite jul godis. P är på jul fest med jobb och väntas hem sent, sent.
  Julklapparna är inhandlade och de flesta är inslagna så efter köksbestyren ska jag bara krypa upp i soffan och njuta, eller kanske ta ett bad. Jippi det är fredag!
  Krameli kram :)

  SvaraRadera
 4. Ingen jul utan hyacinter! Det är liksom det som luktar mest jul tycker jag o så är de fina.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det doftar Monica, så rart sagt.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Ingenting kan försätta mig i en annan tid så mycket som dofter. En särskild parfym, doften av en särskild sorts blomma, doften av hö...Doftsinnet glömmer aldrig!

  Nu har jag ju lite svårt att kasta lökar (trädgårdsintresserad som jag är...:-) så det händer att jag gräver ner hyacintlökar i rabatten. Men jag minns första gången jag hade blommande hyacinter i trädgården: Jag passerade en rabatt och reagerade DIREKT på att någonting doftade JUL: "Vad i...?" Jag backade och hittade en blommande hyacint under en buske. Det stämde liksom inte alls!
  Men jag tycker ju blomman är fin, så jag fortsätter att sätta ut lökarna i rabatten! :)

  Haha...vet du: Jag har fått precis samma kommentar som du av mina elever! Att det luktar AnnaHelena! I mitt fall var det mitt te som de förknippade med mig, eftersom jag ofta släpar runt på en stor mugg med smaksatt te.
  "Mmmmm...." säger de ofta när de kommer in i mitt rum, och det känns ju kul att vara förknippade med en god doft!

  Jag önskar dig en finfin lördag! KRAM // AH

  SvaraRadera