tisdag 6 december 2011

Lite Oscar, lite bokklubb och lite Gustav!

Nu har jag precis lämnat Oscar och kompis vid tåget för vidare transport till Kastrup och Amsterdam. I morgon kväll spelat Ajax mot Real Madrid och pojkarna skall titta på fotboll och roa sig på bästa sätt, förmodar jag. Dock tror denna mamman att "bästa sätt" i Amsterdam inte nödvändigtvis innebär tunga droger och annat som Amsterdam är förknippat med.
Utan att de helt enkelt har normalt skitkul tillsammans!

Lite förplock på bokklubben igår.
Efter tre års snick & snack är vi överens om att vi ska ta bokklubben till högre höjder. En kassabok är inhandlad och ett sparande började igår. Vart pengarna leder oss vet vi inte riktigt men självklart måste vi vidga våra vyer och börja roa oss även utombys.
Varför inte till Göteborg och bokmässan i september? Eller om man nu inte ska vara så kulturell hela tiden finns det ju en massa sköna varma ställen att bara ha det gott på.
Vi få la se!

Gustav börjar också ett nytt liv i dag.
Han blir konfirmand.
Det är möte ikväll inför hans sommarläsning.
Men gudtjänstbesöken får vi börja med nu (med betoning på vi)
Jag har inget emot att gå i kyrkan men gör det i princip aldrig. Gudstron är ingenting vi höjer i vårt hem. Men att gå och läsa är så mycket mer av lärdom om sig själv och andra människor. Så jag är glad att Gustav hoppar på detta tåget för att se var han själv står i frågan. Att man sen kunde välja att kombinera läsningen med att träna Amerikans fotboll också, satt som en smäck...!

Nu tänker jag ha fullt upp till kl.20.00 på torsdag, då Oscar landar tryggt och fint i Köpenhamn igen. Så att inte oron över alla tusen saker som kan hända hinns med.

Ha det fint vänner!

6 kommentarer:

 1. Att läsa inför konfirmationen ger nog bra mycket mer än gudstron ivf om det är en bra präst! Sen kan man ju välja om man konfirmerar sig eller ej! Vill oxå ha en så bra fungerande bokcirkel!

  SvaraRadera
 2. Hej på dig vännen...
  Åh, det förstår jag att du har fullt upp med en son som är ute o far...är du lika hönsig som jag så blir det några tuffa dagar för dig...men det kommer säkert gå jättebra, o de kommer nog att ha superkul :)
  Alla mina tre barn har konfirmerat o det har känts bra, fastän vi inte är så himla "troende" av oss, utan lite mer sådär normaltroende (tror jag)...går i kyrkan vid behov..bröllop, dop osv....
  Låter som du har allt under kontroll med julklappar osv...likadant här (för en gångs skull), så skönt..
  Kramar på dig

  SvaraRadera
 3. När jag var yngre (läs: innan jag hade barn) så var jag med både i syjunta och bokklubb. Ja, överhuvudtaget så var jag så mycket mer social då än vad jag är nu...Jag gick på franska-kurs och friskis och svettis och gud vet vad. Sedan kom barnen och så köpte vi hus och så startade H firma och det var barnens träningar och skjutsar och pluggande och jobb och...tiden som blev över fick liksom fylla behovet av ensamtid...
  Men vem vet? Om några år kanske jag måste fylla ut min ENSAMTID med något... :-) När barnen så småningom flyttar hemifrån. Den där balansen i livet tycks jag ha svårt att få till...

  Kul att din Gustav vill konfirmeras. Vår Vincent, som går i nian funderade på att konfirmeras förra året, men backade sedan innan första träffen. Lite synd, tycker jag av samma anledning som du nämner: Att det är en hel del livskunskap och etiska frågor som kan vara utvecklande att fundera på.
  Jag tycker om kyrkorummet, även om jag inte kan kalla mig troende. Men jag gillar musiken, de vackra byggnaderna och lugnet. Kan inte påstå att jag är en flitig kyrkobesökare precis, men första advent var jag där eftersom det är tradition för mig att sjunga adventssångerna.

  Att ha något för händerna är det allra bästa för oroliga mammor! Och torsdag klockan 20 kommer nog fortare än du kan tro!

  Kramar till dig! // AH

  SvaraRadera
 4. Förstår din oro men det kommer gå bra.
  Jag själv vill inte tänka på när det handlar om att mina barn ska i väg...hahaha
  Spännande med sparandet, lite trevligt att se fram emot!
  kram

  SvaraRadera
 5. Usch, vilken dålig lyssnare jag är:(((
  Jag fattade inte att Oscar skulle åka TILL Amsterdam!
  Jag trodde han skulle titta på en match här hemma mot Amsterdam:(
  Ber om ursäkt för det och lovar att jag ska skärpa mig:))
  Inte heller frågade jag vad det blev för någon ny bok (vet inte var jag har huvudet idag).
  Men och andra sidan har vi ju något att prata om imorgon:))
  Kram på dig vi ses då!!

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att ni börjar engagera er i att spara och så :-) Hoppas det leder någonvart. Kram

  SvaraRadera