söndag 30 oktober 2011

Goda kakor bl.a!

Det blev en hedrande tredjeplats för Gustav och hans lagkamrater igårkväll.
Gustav sätter som målvakt det avgörande sista målet och kommer hem glad som en speleman.

Veckans mattips!
Tomat - balsamvinäger.
Doftar jättegott och jag skvätte i någon matsked sådär i ost & skinkpajen i går, det blev lite extra piff i smaken.


Söndagsfikan blev
Havrekakor med valnötter och russin
24 stycken.

200g smör
1dl strösocker
2,5 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
0,5 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin 2dl grovhackade valnötter

Rör smör och allt socker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
Blanda allt det torra och rör ner i smeten. Till sist ner med russin och valnötter.
Klicka ut på två plåtar och grädda i 175° cirka 12 min.
Låt de svalna på galler.

Jag gillar småkakor och har ofta burkar fulla, bara att ta av.
Ibland har de en försvinnande åtgång men då har jag hjälp av Gustav som ärvt min kakpassion.
Oscar som är glutenintollerant fick sin version också, de flöt ut lite mer på plåten eftersom majsmjöl inte binder de övriga ingredienserna som vetemjöl gör. Men de blev goda de med.

Nu hägrar höstlovet för alla skolbarn och det är de väl förunnat. Själv är jag ledig på torsdag & fredag och det måste jag säga är mig förunnat!!!

3 kommentarer:

  1. Ha det skönt på jobb=) Vi ses om en vecka....Lät ju väldigt långt bort.....
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för tipset om tomat-balsamvinäger, det låter jättegott och användbart. Jag har tagit efter en av era traditioner, nämligen något gott till söndagsfikat. Det blev uppskattat här hemma kan jag säga.
    Ha en fortsatt bra vecka.
    Kram Catarina

    SvaraRadera