torsdag 3 februari 2011

Apropå laid back!

Häromdagen skrev jag om hur avslappnad och fin jag är numera, jag verkar vara nöjd med det lilla och sitter helt coolt i soffan och läser en god bok i godan ro och verkar ta livet med en klackspark.
Hmmm, ju längre jag kom i E.G:s bok "Good enough" ju mer insåg jag att jag är rätt hysterisk i mina tankegångar imellanår, för att inte säga helt galen...
Några exempel: På jobbet har vi smörknivar i plast i fyra färger. När det är jag som dukar till frukosten så klarar jag inte att bara stoppa ner handen och spontant ta de fyra knivarna vi behöver och sätta i smöret. Nej, två i varje färg som sen sätts i de två smörskålarna. Kan jag sen matcha muggarna till smörknivarna så är det ännu bättre. För hur skulle det se ut om färgerna blandades hej vilt? Det förstår ju var och en att det inte hade blivit bra.
Det sker per automatik och jag har aldrig riktigt tänkt på det förrän jag läser om alla knasiga kvinnor (mest kvinnor) som beskrivs i boken.
Oordning gör mig orolig, livet från min synvinkel blir mycket enklare om saker och ting står och ligger på sina platser. Den bästa ordningen är den som inte syns för andra. Den som är i skåp och lådor, där är den riktigt goa känslan, kollen på alla mina saker.

Min braskis i perfektionismen är att jag har inget behov att ha koll på var, hur & när det går till när vi skall åka på semester eller åka någonstans överhuvudtaget.
Då lutar jag mig mot min man eller mina kollegor eller vem det nu är jag skall iväg med.
Antagligen för att jag har fullt upp med min packning... Jag tittar väldigt sällan på några kartor eller tunnelbanekartor, utan jag litar fullt på mina medresenärer.
Det känns väldigt bra för mig för det verkar som om man inte vill vara en perfektionist. det verkar dåligt att vara en sådan.

Men nu är jag bitvis en, och även om jag är knepig i mina tankar ibland så märks det förhoppningsvis inte jättemycket utåt och om jag jämnför med förr, så har jag faktiskt blivit mer laid back med åren,
faktiskt!

9 kommentarer:

 1. Så är jag också på resor, semestrar då. På jobbresor har jag stenkoll men när det är semester så tappar jag kontrollen och jag njuter verkligen av det.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hahaha håller med dig med ordningen. Jag är precis likadan. Blir irriterad om det är oordning i skåp och lådor men om disken blir stående på bänken halva kvällen gör ingenting. Semestern eller annat måste eller vill jag vara med och ha koll på, kartor är kul att läsa helst tillsammans med någon. Men bilens vara eller icke vara tja har vi bytt till vinterdäck, finns det lagom med spolarvätska vem vet inte jag i allafall. Så är det mer och mer även med mat inköp. P har koll på vad som behöver handlas och har oftast gjort det innan jag märkt att vi saknar det. Hoppas du fick sova i natt. Ha det gott! Kramisar

  SvaraRadera
 3. Haha, snacka om att jag ska smyg kolla smörknivarna och muggarna imorgon:))
  Tänk att du kunnat hemlighålla det i 8 år:))

  SvaraRadera
 4. Jamen, då måste jag vara lika hysterisk - för mig låter det inget konstigt aaalls!
  Själv färgsorterar jag muggarna på jobbet när jag plockar ur diskmaskinen. Det skulle se ut det om man parade ihop gula muggar med blåa och gröna lite hippt som happt. Nä, det går inte för sig alls! Tur att det finns såna som vi som håller lite ordning och reda ute på arbetsplatserna! ;-)

  Kram // AH

  SvaraRadera
 5. Shit, den där boken vågar jag inte läsa. Jag blir klassad som en knäppis direkt.
  Men samtidigt, man är som man är och trivs man med ordning får man hålla den annars mår man inte bra.
  Det är en svår balans gång!
  Nu ska jag gå och sova och det ska bli skönt
  PS. jag har fortfarande din mössa! Saknar du den?
  Kram

  SvaraRadera
 6. Haha...oj vad jag känner igen mej. Vill ha koll och mår bra när jag vet hur jag har det. Jag vill ha saker och ting på ett speciellt sätt för att må bra, och får höra av familjen att sänka nivån lite och det har jag gjort, men ändå mår jag bäst när jag får fixa med mitt på mitt sätt=)
  Hoppas att du kunde få lite go sömn i natt....

  KRAM!
  tina

  SvaraRadera
 7. Vi har alla våra små egenheter;-)) Men enligt gårdagens föreläsare tar det 30 dagar att ändra en vana så sätt igång om du tycker det är värt det....

  SvaraRadera
 8. hahahaha. känner igen mig litegrann. :-)

  Kram och trevlig helg kära du!

  SvaraRadera