torsdag 11 november 2010

Så var det torsdag igen!

Den första tomten kom i en present förra fredagen (tack Camilla) inte lägger jag undan den, den får stå framme och vara en uppstart till det som ska komma.

I går gick allt i ett, jobb och sen föräldramöte på kvällen med föreläsning. Den handlade om ungdomars sprit och drogvanor. Vi har ju varit med en runda tidigare och vi köper förhållningssättet rakt av. Föräldrar kan ju orimligt ha hundra koll på vad ungdomarna gör när vi inte är där men några alkoholhaltiga drycker kommer inte härifrån i alla fall och smaka har inte heller tillåtits. Men dummare är vi inte än att vi vet att det intagits vid några tillfällen.
Den här typen av informationskvällar tycker jag är jättebra och jag har lärt mig hur mycket som helst, sen är det en del saker som är svårt att ta till sig. Man vill ju gärna tro på sina barn och inte gå och vara misstänksam hela tiden.
Som att "alla barn ljuger för sina föräldrar"
Det är kanske sant men fy så jobbigt
- inte gäller väl det mina barn?
- skulle mina barn ljuga? nä, där går väl ändå gränsen!
Skygglapparna sitter som fastklistrade vid öronen och sträcker sig en bra bit framför ögonen.

Häromdagen hittade jag denna lilla kartläggning av valen till jul hos Jess.
Mina val står med fet text.

Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Paradis - Alladin
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a´la malta - Risgrynsgröt
Äpplemos - senap
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Ge - Få
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor & sjömansmöss
Plastgran - Äkta
Arne Wiese - Ernst

Tänk om det var så att man verkligen bara fick välja en av två alternativ - det hade varit grymt. Att välja mellan glögg & julmust är inte lätt och konstigt kanske att fira jul hemma men utomlands...
Vartannat år kan jag tänka mig att resa bort faktiskt men sen vill jag vara hemma igen. Att ge bort julklappar är gott men att få är inte dumt det heller.
Nä, tur att detta bara var en lek!

3 kommentarer:

 1. Vi har varit stenhårda med att inte bjuda våra barn till den dagen de fyllt 18 - därefter har de fått dricka det vi dricker vid högtider men bara om de ska vara hemma resten av kvällen! Alltså inte grunda hemma hos mig inte;-))
  Har fungerat hur bra som helst! Nu blir minstingen 18 i januari så nu börjar jag till och med pusta ut;-))

  SvaraRadera
 2. Kul att du gjorde den och du har rätt, bra att man inte behöver välja i verkligheten!

  Jag hoppas vi får gå på sådana möten också när flickorna blir lite äldre. Jag håller inte heller med om att alltid tro att ens barn ljuger. Klart de inte alltid säger sanningen, men oftast tror jag faktiskt att de gör de, kanske utelämnar de en del info.
  Kanske är jag blåögd, vi får se!
  kram

  SvaraRadera
 3. Längtar till det bli min tur att gå på en sådan föreläsning, mest för att få det jag redan tycker & tänker bekräftat i ord. Dessutom är det sååå skönt att höra att det finns fler som tänker som jag, det är min stora oro framöver, att behöva tampas med alla andras tyckande och tänkande när det gäller att bjuda sina barn på sprit hemma -För det gjorde ju mina föräldrar och se hur bra det gick för mig! Blä säger jag bara!!!
  Vi ses i morgon!!

  SvaraRadera