fredag 12 november 2010

Gustavs fredagsmeny!

I kväll står Gustav för middagen och jag är hans hjälpreda.
Revbensspjällen har legat i marinad sen i gårkväll och ligger nu i ugnen och blir knapriga. Till det skall vi ha potatismos med coleslaw.
Till förrätt blir det toast skagen.
I vanliga fall är det jag som står för maten här hemma men jag vill att barnen skall lära sig hur den goda maten blir till.
God mat har de börjat uppskatta och båda två är duktiga på att fixa till vardagsmaten, men det där extra till helgen är bra att ha en insikt i också så ibland får de bestämma menyn och vara med i processen.
Nu är det räkorna som skall skalas och självklart hjälper jag till!

Semester på Öland, uppe i Långe Jan.
Gustav är 3.5 år.
Häromdagen mätte jag honom här hemma med tanke på julklappsinköpen.
Chockad blev jag när det visade sig att han är 1.80 lång.
Hur hände det sig?
Min lille påg!

Ha en skön fredagkväll!

5 kommentarer:

 1. Haha...ja, säg det. Hur HÄNDER det sig!?! Jag får också titta upp på min äldste son som är 15 år och 184 cm. "Lilla mamma" har blivit mer än ett begrepp...Och mina "småkillar" som är tvillingar och snart 11, kommer väl också snart att passera mina 168, antar jag.
  Det är framför allt när man, som du, tittar på gamla kort som det blir så tydligt att åren går så fort, så fort. Ja, och så när man ser den där smårynkiga tanten i spegeln också, förstås...

  Trevlig fredagskväll till dig också!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 2. Hej vännen,
  visst känns det lite sorgligt när man inser att barnen börjar bli stora. Härligt också förstås, men de där småbarnsåren är ändå himla mysiga!
  Julia och Victor är ju 10 och 7 nu, den här veckan har de valt att vara ensamma hemma ett par timmar på eftermiddagen, istället för att vara hos kompis/på fritids.
  De tyckte det var riktigt mysigt! De börjar också bli mer självständiga, fastän de är små ännu, i jämförelse med dina killar!

  Bra att du låter killarna vara med och laga mat. Tänk om alla mammor var så smarta!

  Här blir lite spartanskt fredagsmys. Har börjat träna på Itrim och är med i en viktminskningsgrupp så här äts bara soppa och måltidsersättning. Suck, varken skoj eller gott. Men nu ska de där fluff-kilona väck!

  Vad gör ni i helgen då?
  Här blir farsdagsmiddag hos mina gulliga föräldrar - mysigt!

  Nu väntar idol och mina morotsstavar :)
  Kraaam

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt det låter, hoppas ni får en härlig kväll.

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bild på en härlig kille! Visst går åren fort och rätt som det är så är de så stora!
  Jag tycker det är superbra att killarna lär sig laga mat! Alltid bra att kunna och säkert uppskattat hos blivande kärestar och svärföräldrar! :)
  kram

  SvaraRadera
 5. Ja man undrar vart åren tar vägen,fin bild på din kille..det är inte utan att man längtar tillbaka till åren då de var små, samtidigt som det är underbart att se dem bli vuxna och självständiga! Mysigt när de vill laga mat,och fredagsmenyn lät jättegod! Hos oss har de hitills mest varit delaktiga i vardagsmaten, men Julia som är arton tycker det är kul att göra mer och mer, och det uppmuntras!

  Tråkigt att ni missade festen, speciellt när man känner sej i festartagen =) Nu har maken värmt på glöggen(blossas årgångs) och dvd´n är laddad med den senaste Beck-filmen....fuskar med lite ostbågar också,skulle haft pepparkakor och grönmögelost,men vi missade att köpa osten =(

  Hoppas ni får en trevlig lördagkväll och att maken kryar på sej....kram på dej!

  tina

  SvaraRadera