måndag 15 november 2010

Mera glögg!

Omdöme: jodå, ganska god.
Starkvinsglögg är lite för stark för mig egentligen.
Vinglögg räcker gott & väl, men de roliga smakerna finns mest i de starkare varianterna och det är ju kul att testa!

Inte så mycket händer i dag. Jobb, lång runda med Chelsie, lite tvätt och småpyssel. Har tagit med mig en bok hem från jobbet som jag tänkte ögna i. Den handlar om "explosiva barn" de barn som tänder på alla cylindrar på en gång. Ofta intelligenta men väldigt krävande - inte minst för sina föräldrar som ofta blir helt utmattade och undrar vad de gör för fel.
Vi träffar så många spännande små karaktärer och jag älskar att försöka luska ut hur vi kan agera för att få våra barn på förskolan att må så bra som det går.
Så hoppas boken kommer att ge mig några bra tips på i vilka tankebanor de här barnen agerar i och hur deras utbrott kan minskas.
Spännande läsning med andra ord, så jag drar mig undan nu och börjar den resan!

7 kommentarer:

 1. Boken är jätte bra! Glöggen hade jag glömt, vi provade den förra året. Tack för påminnelsen :)

  SvaraRadera
 2. Alltid intressant med psykologi! Hoppas boken är bra, men det har ju K sagt att den är så då är den säkert det!
  kram

  SvaraRadera
 3. Nedrans så sugen jag blev på glögg nu! Men vet du jag har redan borstat tänderna för jag är trött efter helgens bravader så jag får väl krypa ner i sängen med min skönlitteratur skulle jag tro;-))
  Att öka sin kunskap om barn för att försöka förstå dem bättre och på så sätt möta dem på ett adekvat sätt borde fler som jobbar med barn göra! Bra jobbat - du blir snart min favvo fröken;-))

  SvaraRadera
 4. Den där glöggen låter ju jättegod! Den måste jag pröva. Spännande med din bok. Ibland önskar man sig verkligen en bok med facit i, hur man skall handskas med sina barn/ungdomar.

  SvaraRadera
 5. Vilka mysiga glöggbilder! Jag gillar dina vita glöggmuggar!
  Boken "Explosiva barn" har cirkulerat på jobbet. Har inte läst den själv, men har hört många positiva kommentarer om den. Hoppas du tycker att den är givande!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Kul att testa lite olika sorter....vi har inte smakat den, så den skrivs upp på listan=) Årets Blossa gillas hos oss, men saffransmaken är inte framträdande, synd för jag gillar saffran. Mysiga bilder du bljuder på...känner nästan dofterna! Vad intressant boken verkar,den har gått förbi mej men inte konstigt eftersom jag inte jobbat på många år. Ibland läser jag nåt relaterat till mitt yrke, men det blir inte alls ofta eftersom jag inte länger jobbar inom barnomsorgen.
  Nu är det sovdax....kram på dej!

  tina

  SvaraRadera
 7. Hihi....skulle nog lagt mej för länge sen, stavningen blev visst lite sisådär..bjuder och längre ska det ju stå=)

  tina

  SvaraRadera