torsdag 4 november 2010

Bra film!

Vill ni se en riktigt bra film skall ni se Hämnden.
En dansk film med Mikael Persbrandt i en av rollerna. Efter alla danska dramor och kriminalserier på TV så har jag börjat gilla danska, och det rejält också.
Hämnden var en riktigt magsugare med mycket känslor och spänning och flera gånger gömde jag mig bakom min kappa. Vi var alla tagna efteråt och vi hamnade på en mysig liten restaurang där vi fick prata av oss - och där vi tog något litet att äta & dricka.
Det blev en härlig kväll precis som jag trodde!

Nästa bokklubbsbok är en tegelsten på 660 sidor.
Den har vunnit Augustpriset men jag vet inte vilket år. Den handlar om det judiska gettot som nazisterna inrättade i den polska staden Lodz och om dess av nazisterna utsedde ledare......
Vi gjorde inte direkt vågen när boken presenterades men den skall tydligen vara mer lättläst än vad den verkar och livet består kanske mer än av glam, deckare & glamour.....
I morgon är jag ledig så det blir väl till att börja plöja sidor då.

I kväll står valet mellan Robinson eller Östermalmsfruar. Hmmm vilket kan det bli? I värsta fall får jag fladdra. Efter gårdagens film så är kvällens fundering ett hån och jag borde verkligen ägna mig åt viktigare saker men att skingra tankarna samtidigt som man tittar på nonsensTV tror jag gör nån slags nytta det också!

5 kommentarer:

 1. Den boken väntar på mig. Tänkte ta med mig den när jag flyger till Vegas nästa vecka. Då har man några timmar att slå sönder.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Kollade in den boken idag men valde fyra andra - läsa är nog bra att göra i november skulle jag tro!

  SvaraRadera
 3. Tack för filmtipset! Så sällan som jag ser film så törs jag inte chansa på något osäkert kort när jag väl gör det. :)
  Tror att jag sett någon trailer på Hämnden och att den verkade bra. Kul när man verkligen sugs med och berörs av en film!

  SvaraRadera
 4. Hej hej,
  Tack för dina ord men det här med listorna är inget hittepå för hon har nämnt dem så många gånger nu. Näpp, ett snack med personalen kommer det att bli om både det ena och det andra. Känns som att det är lite för mycket "rycka på axlarna" mentalitet på skolan just nu faktiskt.

  Kram kram.

  SvaraRadera
 5. Hej på dig,
  Jag var hemma om hos dig tidigare idag och lämnade tidningen som jag lovat dig samt lite "money". Pengarna finns inne i tidningen.
  Kram
  Cina

  SvaraRadera