torsdag 28 oktober 2010

Blärk!

I kväll har jag varit på föreläsning med en kille som berättade om sin ADHD, DAMP & Asberger diagnos och hur hans liv tett sig hittills. Med mycket humor och dråpliga berättelser berättade han om sig själv och sina vänner.
Kvällen är svår att omvandla till vår verksamhet men en inblick fick vi i det tragiska en sen diagnos kan få. Vi borde bli mer alerta och lyhörda för barn med udda beteende samtidigt som man inte vill klassa någon i förtid. Det är en svår balansgång.

Nu sitter jag här och gruvar mig inför morgondagen, det är dags att ha uppföljningssamtal med rektorn. De förändringar som vi hoppats på har inte skett och det känns blärk helt enkelt.
Nu har jag förmodligen en natt framför mig grubblandes på olika meningar och formuleringar för att vara så tydlig som möjligt i morgon.
En gammal klassiker kommer väl till pass här: Bit ihop!
Vad annat finns det att göra?

4 kommentarer:

 1. Håller mina tummar för att ditt samtal blir ett bra samtal - även om jag förstår att det blir ett jobbigt samtal.
  När det gäller tidiga upptäckter för barn med tex ADHD tror jag det är avgörande för hur deras skolgång blir - tyvärr är det så att skolan inte lyckas nå upp till att möta alla barn utifrån deras behov ska jag spetsa till det lite så inte ens "möta alla barn utifrån deras diagnos". Utanförskapet som dessa barn sen drabbats utav är rent mänskligt förödande men även samhällsekonomisk katastrof!

  Näe nu får jag lugna ner mig känner jag....

  SvaraRadera
 2. Förtydlingande: detta är i generella drag vad jag tycker i frågan. Vet verkligen att det finns undantag där allt fungerar perfekt - men då blir det inte som jag gissar för grabben du lyssnade till!!!

  SvaraRadera
 3. Du fixar det!
  Ibland oroar man sig i onödan!
  Med väl avvägda ord och talat från hjärtat blir man ofta tagen på allvar.
  Skolan talar ofta om hur viktiga vi föräldrar är för barnen och skolan.
  Det är kanske dags för dem att visa att det inte bara är prat utan på tiden att de visar det också!
  Heja!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 4. Hoppas det gick bra i dag och att du fick sova gott!
  Ha en skön fredag!
  kram

  SvaraRadera