tisdag 29 maj 2012

Det här med tatueringar!

I flera år har jag varit sugen på en tatuering.
Det skulle vara en liten "grej" på ett ställe som mest skulle synas när jag är på stranden.
Exakt vad den här lilla grejen skulle vara för någonting har skiftat, likaså stället den skulle sitta på.
Det symboliska i bilden/texten man väljer är tydligen viktigt för det blir ju ett smycke för resten av livet.

Det som fascinerar med tatueringar är ju också det att ingen är oberörd. Man älskar eller hatar eller har åsikter rent allmänt. "Folk" tar sig också rätten att kritisera öppet och rätt fram på ett sätt som man inte gör med ett smycke som går att plocka av sig. Det är något som man får vara beredd på och stå ut med om man väljer att smycka sin kropp!

Nu känns det mer vanligt än ovanligt att tatuera sig och när man går på stranden så får man se både det ena och det andra som varit väl gömt under vintern.
Likväl tycker jag att rätt bild på rätt plats och på rätt man...är förbaskat fräckt!


Som denna!
Den sitter på Oscar sen i söndags
och han kunde inte bli nöjdare.

Har man en vill man snart ha en till sägs det.
Och där slutar det fräcka. Tatueringar är snyggast solitär, det tycker i alla fall jag!

Själv känns det som att jag nog hoppar det här med en egen, det är det här symboliska som jag inte kan hitta på tillräckligt fiffigt och mystiskt. 
Det skulle väl vara en KitchenAid på höften då - 
det hade ju varit passande... 
eller inte!

10 kommentarer:

 1. Där har du den ju:))
  En Tatuering som symboliserar dig, kanske ska jag kanske tatuera i en get eftersom jag älskar getost:))
  Haha, eller inte!!
  Kram på dig!!

  SvaraRadera
 2. Mmm, det finns mycket åsikter kring tatueringar... Själv har jag en på skuldran som jag gjorde som 19åring. Den bara är där, tänker inte så mycket på den längre. Man ska ju tänka på att den sitter där för alltid, det blir inte snyggt att ta bort. Jag har inga åsikter, tycker det är upp till var och en. Ibland kan jag bli lite fascinerad ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag skulle inte alls vilja ha en egen och gillar inte om det blir för mycket, men lagom och på rätt ställe är det helt ok. Vår dotter kom hem med en tatuering för ett tag sedan med texten "for those who gave me life". Vad säger man, jag blev tårögd och stolt. När du fått din Kitchen Aid vill vi se en bild, ha!
  Kram Catarina
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hum får nog fundera lite mera kring detta. Tycker att det är häftigt om det är rätt sak på rätt person men vem bestämmer det. Själv vill jag inte ha någon, P har två som han ångrat. Säger till barnen att de ska tänka sig för mer än två gånger men vill de så ja visst. För min del är det nog tanken att den alltid ska vara kvar sm gör att jag inte vill. Tårtan då, jo du den blev super. Jag kommer att göra den om och om igen. Tack snälla. Stövlarna är lika sköna som fina. De passar jättebra som ett stilleben i hallen fram till höstrusket. Nu vill jag bara ha sol.
  Ha en trevlig kväll i morgon. Era avslutningar är ett minne för livet. Kram min vän.

  SvaraRadera
 5. Jag har inga tatueringar. Kunde ett tag tänka mig att ha "Tre Kronor" nere vid fotankeln, men har släppt detta. Min dotter har tatuerat sig och min äldsta son kommer att göra så så snart han blivit 18.

  Jag har gett bort tatueringar i presenter till vänninor som fyllt jämnt. Det har varit uppskattat.

  Så skönt att sinen din är nöjd. Tänk om man inte skulle vara nöjd, hua så hemskt.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 6. Jag kan tycka att vissa tatueringar är snygga på vissa människor. Själv skulle jag inte tatuera mig.
  Sonens tatuering var snygg!
  kram

  SvaraRadera
 7. Där håller jag med dig, en är nog. Jag har också funderat men vet inte vad det skulle var för figur o dessutom är jag rädd för smärtan.

  Tack för dina tankar o tack för att du vet vad jag pratar om o inte bara avfärdar det! Det betyder verkligen mycket för mig.

  Jag antar att det bara gäller att kämpa vidare....

  Jag gick på festen, o drack vin...

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jo, du har nog rätt i att alla har sin egen åsikt om tatueringar. Jag kan tycka att en tatuering kan vara fin på unga, snygga människor. Jag kan också tycka att tatueringar kan se BEDRÖVLIGT ut på äldre människor med "löst skinn", om du förstår vad jag menar, hihi...;-)
  Själv hör jag till den andra kategorin människor och skulle därför absolut INTE göra en tatuering! Vore jag en ung, snygg, muskulös fotbollsspelare däremot...

  Det är väl ungefär på samma sätt som hur ett visst klädesplagg kan se hur snyggt som helst ut på en reklammodell, och sedan inte vara FULLT lika snyggt på mig själv...

  Men gör du en Kitchen Aid på höften, så lovar jag att jag slår till med en brödrost någonstans. En Dualit, förstås! :-)

  KRAM // AH

  SvaraRadera
 9. Jag har två tatueringar. En på axeln och en i ljumsken. Jag funderar på att göra en på min andra axel och en på sidan av magen. Men som du säger så är det kanske förmycket. jag känner inte att jag helatiden måste göra fler. Det är femton år sedan sist.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. detta kan bli ett tema för nästa termin.... Barnen väljer din och min NYA tatuering.....

  SvaraRadera