fredag 11 maj 2012

Gomorron fredag!


Grönt och fint överallt - varmt är det också
men regnet kunde jag varit för utan.
Å andra sidan kan det regna på nu som bara den, så att det tar slut där uppe i molnen och så att vi får regnfritt till studenten.

Studentplanerna går sakta framåt och tält eller inte tält - eller vilket tält, är det vi älter här hemma nu. Vi har fått låna ett av svägerskan som ska "provuppsättas" i helgen - om det slutar att regna dvs. 
Annars blir det till att hyra och sen kanske det är 25° varmt på studentdagen och ett tält är alldeles överflödigt. 
Men vem vågar chansa på det?

Njutit av mina planteringar på trädäcket har det inte blivit mycket av i veckan. Annars har jag en förkärlek för att gå runt och titta och tänka: -"men, så snyggt & det här blev ju bra"
när jag piffat till något utomhus. Men regn och låga temperaturer snuvade den tillfredsställelsen för mig.

För er som undrar är däckkorgarna köpta på Rusta för summor långt under vad jag sett i andra affärer. Mina trädgårdsmästartalanger är otroligt begränsade så några andra råd har jag svårt att ge. Leccakulor har jag i botten och sen jord och plantor. Växter som man vill ska övervintra  tror jag inte är någon ide eftersom korgarna inte har dräneringshål i botten. Men den händige kan naturligtvis fixa till ett litet hål själv!

Nu väntar en lång arbetsdag sen kommer våra Rhodos-vänner hem till oss ikväll.
I morgon blir det fotboll för våra killar och kalas för tjejkusinerna Hedda & Astrid på kvällen.

Ha en skön helg på er!

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Det är verkligen inte lätt att planera när vädret lever sitt eget liv och det inte finns någon garanti för att det blir si eller så.Vi har haft två studenter och haft tur med vädret båda gångerna. Sol och uppehåll hela dagen och även på kvällen. Jag är ändå glad att vi valde att ha tält, eftersom kvällarna blev kyliga. Nu kunde vi sitta kvar ute i tältet hela kvällen med hjälp av gasolvärmare och fleecefiltar. Jag köpte ett stort gäng jättebilligt på Jysk som jag hängde på ganska många stolar och det var uppskattat. Det kändes mysigare att vara kvar ute istället för att flytta in. Nu hade vi tur som fick låna tält av vänner så kostnaden blev bara en "tack-för-lånet-present". Jag riktigt avundas dig i era studentförberedelser, det är ju något speciellt och väldigt roligt.
  På tal om något helt annat, ser på nån bild hos dig att du har en Nespresso, är du nöjd med den och funkar den även för latte? Jag har en "vanlig " espressobryggare men den har några år på nacken och kaffet blir dåligt varmt så jag är på jakt efter en ny, men det är ju en djungel.
  Ha en bra helg!
  Kram Catarina

  SvaraRadera
 2. Även här planeras det inför student! Kostym och skjorta är inhandlad och i helgen ska jag fundera över menyn. Detta är nog det minsta bekymret för det går mycket kraft åt att coacha den blivande studenten igenom det som är kvar och möta det som väntar. Kan väl säga det att han känner sig rätt vilsen just nu...

  SvaraRadera
 3. Student utan tält hade jag nog inte vågat chansa på...
  Ha en fortsatt trevlig fredag
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hoppas att blåsten ger med sig så att det går att få upp tältet:)
  Ha en mysig kväll//Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Grönt o fint är det ja, nä tält vågar man inte va utan. Här blir det definitivt tält!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Kan inte tält vara att tänka på även om det e 25 grader varmt? Ibland kan kvällarna bli lite kyliga även om dagen varit skön. Eller tänker jag helt fel:) kramar

  SvaraRadera