tisdag 15 maj 2012

Denna tisdagkväll!Smakar på den tjusiga marmeladen som vi fick i present i fredags. Båda sorterna smakar mums. Tittar på hockey och är en gnutta nervös för Oscar som åker till Prag i morgon med ett antal hundra andra tjejer & killar från alla Lunds gymnasieskolors avgångsklasser!
Det är tradition att festa loss tillsammans hela härliga Kristihimmelfärdshelgen, så det är bara att hålla andan här hemma så länge och hålla sig sysselsatt!

Tack för alla igenkänningar angående Drunkna inte i dina känslor boken.  20% av vår befolkning har extra känslospröt och de behövs!
Jag ska bara plåga er en sista gång med några fler rader som satte sig som en pil i hjärtat på mig och kanske i er också.

Ibland är det skrämmande. Jag träffar någon och hör vad han eller hon säger och förstår hur hon eller han vill bli uppfattad men så rullar det samtidigt som en "mental textremsa" undertill i bild så att säga, där jag kan läsa ett helt annat budskap. Det är nästan kusligt.
Och samtidigt har då min inre Jante sagt: "Men vem tror du att du är? Varför skulle du förstå det den här människan inte kan förstå själv"?
Det gör jag såklart inte heller - men känslan är rätt!
Detta inlägget skrev jag strax innan Jul, långt innan jag visste om denna boks existens. Lite på skoj sådär tyckte jag då, men ett typiskt sätt att tänka tydligen för den som ibland drunknar!!!

Nu är det färdigtjatat om den!
Nu väntar fyra dagars ledighet - de ska fyllas med både nytta & nöje. Gustav ska spela cup, fönster ska putsas och god mat skall ätas och jag tänkte komma ikapp i läsandet som har varit trögt den sista tiden.
Men skönt ska det bli!

5 kommentarer:

 1. Förstår din känsla när sonen ska iväg, vet ju själv hur det gick till när jag var på Ibiza med mina klasskamrater:))
  Men nu tror jag att din son är mycket lugnare och förståndigare. Jag menar med så kloka föräldrar Kan det ju inte bli något annat än en klok son!!
  Du får försöka att njuta av ledigheten ändå och hoppas på att solen lyser på oss!!!!

  SvaraRadera
 2. Mmmmmm vilken marmelad. Prag låter toppen. Har hört en del om de resorna. Hoppas han gör allt som vi skulle ha gjort :-) blir mer och mer sugen på din bok. Tror bestämt att den även passar mig.....eller?
  Er bokcirkels bok har jag läst. Lite trög i början men oj vad den tog sig. En helt enkel må bra bok. Hugo har operation dagsverke i morgon vilket betyder att våra fönster också ska bli putsade. Ha en toppen helg. Kramis

  SvaraRadera
 3. Jag blir mer och mer nyfiken på den där boken och måste nog klicka snart! :)
  Mmmm, marmelad!
  Trevlig långhelg, själv jobbar jag torsdag-lördag på hospitalet...
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Mm, ser inte alls dumt ut med den där marmeladen...blir sugen på ostbricka nu :)
  Åh ska han till Prag, min bror åkte dit idag med. Älskar den staden, skulle gärna åka dit igen, kramkram

  SvaraRadera
 5. Jag måste nog köpa den där boken! :)
  Så roligt att få åka till Prag! Hoppas han har det toppen där!
  Är det på hemmaplan som sonen spelar cup? Jag kommer vara i din hemby både fredag och söndag då det ska spelas cup. M spelar både 99 och 98.
  Ha en skön helg!
  kram

  SvaraRadera