torsdag 14 juli 2011

Ingenting hastar!


I går hände det sig att jag fick ett mail som jag blev tacksam och rörd av (glatt rörd) och det hände sig att två vänner kom hit med fika och vi pratade bort en stund.
Det var också flera stycken som lämnade de mest underbara tröstord och funderingar i kommentarsfältet.
Alltihop pga. bloggen.
Denhäringa bloggen, den är rätt kul att ha och och nu när jag inte kan ta mig fram så fort så har jag en bra ursäkt att sitta här och fladdra runt.

Världens lättaste och godaste kaka är också bakad,
att klämma till eftermiddagsfikan, vilken börjar närma sig nu.

Kardemummakaka
3dl.vetemjöl
1,5 dl. socker
1,5 tsk. bakpulver
1-2 msk. kardemumma
150g. margarin
1,5 dl. filmjölk

Pärlsocker & kanel

Smörj & bröa en platt form
Blanda de torra ingredienserna, rör ner margarinet med en gaffel tills det blir som en smuldeg. tillsätt filen och blanda.
Klicka ut smeten i formen, strö över kanel & pärlsocker.
Grädda i 200° i 30 min.

Lätt som en plätt!

7 kommentarer:

  1. Kan nästan känna doften av kardemumman! Må gott vännen♥

    SvaraRadera
  2. Hej där! Det där ser så gott ut...kanske jag och Julia kan slänga ihop en sådan till Sommar med Ernst ikväll=)Du bjuder på så goda recept, tack för det!!!
    Julia har redan bakat bullar idag, så hon kanske fortsätter baka av bara farten om jag ber henne snällt!
    Stackare som råkat så illa ut,hoppas ditt onda går över fort så du kan röra dig lite lättare när det är semestertider. Tack snälla fina du för dina alltid så fina och goa ord hos mig, tror minsann att det hjälper lite mot det onda=)
    Maken börjar sin semester också i morgon, typiskt att värmen verkar puts väck, här regnar det nämligen rejält i eftermiddag.Vi passar på att mysa och fika med de nybakta bullarna och med filtar på ute i uterummet....riktigt mysigt ändå med lite regn mot taket. Hade du bott närmare kunde du kommit hit på en kopp kaffe...=)
    Ha det nu så gott du kan och krya på din tå!

    Kram till dig goa Monica!
    tina

    SvaraRadera
  3. Vilken maximal otur du har haft och nu när det är semester. Det blir till att leva lyxliv ett tag och få allting servat. Men om jag känner dig rätt så tycker du att det är ganska så tråkigt.
    Du får roa dig med böcker och fika.
    Sköt om dig!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Hej igen,
    När du ska göra bilderna stora så gör du det när du läser in dem. Där kommer upp alternativ på vilken storlek du vill visa dem i. Välj extra stor där och så blir de så stora och fina!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Jodå,såklart blir det Ernst ikväll...kaffet är laddat och bullarna framme. Bakning av Kardemummakakan föll på att vi hittade ingen kardemumma i kryddlådan:(, men jag har skrivit upp det på inköpslistan så snart så=)

    Kram igen!

    SvaraRadera
  6. Så god den ser ut och vackert dekorerad är den också!
    kram

    SvaraRadera
  7. Hoppas du kryar på dig riktigt fort. Hemskt att behöva ha ont och besvärligt när det äntligen är sommar och semestern.... Kakan ser jättegod ut. Och så vackert med rosen på.

    SvaraRadera