söndag 3 juli 2011

Kreativa dagar!

Symaskinen har åkt fram tillsammans med tyg som legat från några gamla tygtavlor & en stuvbit från ett draperi.
En kjol har jag sytt och nu ska jag ge mig på en klänning.
Sen ska inte symaskinen tillbaks till förrådet igen för den ska få stå framme med ett snyggt täcke på sig som jag också ska sy.

Att sitta framför symaskinen är ett intresse som jag alltid haft. Men jag har inte varit så aktiv de sista åren. Kanske har det berott på att jag inte haft den framme. Bökigheten har gjort att jag valt att göra något annat istället.
Nu blir det ändring på det och den har fått sin plats bredvid datorn.

Det är bra med regniga dagar då och då.
Nya ideer kläcks och denna kommer att bli riktigt lyckad!

8 kommentarer:

 1. Härligt den vill jag gärna se. Visste inte att du är sömmersk. Hur har du det på torsdag. Finns det tid för en fika i solen eller o regn rusket. Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Va bra o ha den bredvid datan, då kan du alternera mellan dessa=)
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hej Monica!
  Nu är ännu en fotbollscupande helg avslutad med ömsom glädje och lite mindre glädje. Men totalt sett är det alltid ett positivt minne att ha med sig genom livet både för stora och små.

  När jag är på ett ställe med mycket folk brukar jag roa mig med att försöka hitta någon jag "känner". Idag lyckades jag! Alltså begreppet "känner" har i detta fall ganska bred betydelse för denna gång kände jag egentligen inte personerna i fråga över huvud taget... Men det gör du! Så här var det. Lisas lag mötte ett lag från Staffanstorp och då var jag ju tvungen att kolla lite extra och plötsligt stod där några jag kände igen. Jag vet inte vad dem heter, kanske Pelle och Mia, kanske inte... Jag gick fram till "Pelle" och sa att jag är kusin med Monica T. -Det är min kompis, sa "Pelle" och vi har träffats på M och A´s bröllop. Japp, det var 20 år sen sist!!! Det var för deras flicka Alice skull dem var där och så var det med. Kul historia tycker jag och världen är liten!

  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas att vi får se det färdiga resultatet sedan!

  SvaraRadera
 5. Kul med din nya blogg förresten!

  SvaraRadera
 6. Hej Maria!
  Ha, ha du är för rolig, visst var det Pelle & Mia du träffat - vilket fantastiskt minne du har och kul definition på begreppet "känner."
  Kan tänka mig att du fick en go pratstund med P & M som vi fortfarande hänger med då & då.

  Hoppas ni hade en skön semester när ni var iväg och att sommarens cuper går bättre hädanefter.
  Gustav skall upp på Gothia men Oscar har ingen sommarcup i år.
  Kanske kan vi få till en träff längre fram i sommar - vi kan ju höras.

  Ha det riktigt bra och tack för din kommentar
  //Kram Monica

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att du syr. Jag tänker ibland att jag skall ta fram symaskinen men det blir liksom inte av. Tycker du tänker helt rätt som bestämt dig för att låta den stå framme. Då blir det ju så mycket enklare att komma sig för. När jag var liten hade mamma alltid symaskinen framme. Då hade vi ingen dator i arbetsrummet utan det var tex till för att sitta och sy i... Vad roligt att du startat en bokblogg också. Jag är så imponerad att du hinner med. Jag tycker det är svårt nog att hinna uppdatera en blogg.... Ha en fortsatt skön sommar; vare sig det regnar eller solen skiner. Kram.

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!
  tänkte att du skulle komma hit. Vågar inte lita på vädret. Tirup får vi boka in en annan eftermiddag. Hoppas vid två passar bra. Kramis

  SvaraRadera