onsdag 13 juli 2011

Om jag ändå skulle kunna vrida tiden tillbaks!

Är ni såna som tänker: gjort är gjort, sagt är sagt, ingen ide att gråta över spilld mjölk, jag är som jag är, det är som det är... ja, ni fattar!
Till er vill jag säga: Grattis!
Ni verkar ha det så enkelt - ni bara rycker på axlarna och går vidare, slutar tänka på det som blev tokigt och blickar framåt.
Shit, vad jag är avundsjuk på er!
Naturligtvis är inte era liv heller bekymmersfria men ni har förmågan att släppa taget snabbare och att gå och älta ligger inte för er.
Ni gör sällan som jag, önskar att ni kunde vrida tiden tillbaka, ändra skeenden eller det sagda ordet som kom ut helt obetänksamt, helt oplanerat.
Lyckans er!

Hade jag kunnat vrida tiden tillbaks i går eftermiddag, hade jag inte sprungit på Chelsie så att jag får in lilltån i hennes ben så att det knakar till och när jag tittar ner står vänstra lilltån rätt ut. Jag hade sluppit sitta ett femtimmarspass på akuten med resultat: fraktur och att behöva gå tejpad i 2 - 3 veckor. Och jag hade sluppit hanka mig fram på kryckor med smärta så fort vänstra foten nuddar marken.

Men det är ändå ingenting mot att att inte ha funnits där för min allra bästa vän när hon behövde mig som bäst.
Lång tid har gått och att vrida tiden tillbaks kan bara Harry Potter.
Själv kan jag bara konstatera att jag hade agerat annorlunda i dag.
Det är en smärtsam insikt och jag hoppas att jag blir vän med mitt agerande så småningom.
Och att min vän och jag kan fortsätta vår resa tillsammans på något sätt efter vår träff häromdagen.

I dag hänger det tunga regnmoln över oss här nere.
Jag tänker lägga benet högt, dricka massor med kaffe, läsa "Askungar" lyssna på sommarprataren och heja på fotbollsdamerna i kväll.
Sist men inte minst skall jag träna mig på
att blicka framåt!

Ha en skön onsdag vad ni än har för er!

12 kommentarer:

 1. Amen nej.........Sååååå typiskt!!! Jag kan förstå att detta e verkligen inget som du vill ha nu! Eller annars för den delen! Skickar kramar till dig

  SvaraRadera
 2. Din stackare! Men trösta dig med att det regnar idag.
  Jag är som du, kan älta saker fram och tillbaka, ångrar saker jag sagt och inte sagt, men det hjälper ju inget att bara tänka det är bättre att rädda det som räddas kan om man säger så. Om man fortfarande kan reda upp problemen så kan man i alla fall försöka, då har man i alla fall försökt, går det inte så får det vara så. Vi är bara människor och vi gör "fel" men det är ju det som gör oss mänskliga. Men jag älter också och glömmer ogärna en orätt mot mig.
  I vilket fall som, sköt om dig och ha det bra.
  kramar

  SvaraRadera
 3. Ville förresten också säga att ibland så tror jag att det är meningen att vissa saker ska hända, oavsett vad vi gör eller säger. En fraktur var kanske bättre att ta än något annat som kanske skulle hänt om detta inte hänt? Det är min tro, att saker kanske händer av en viss anledning, men det kan ju vara min klena tröst.
  kram igen

  SvaraRadera
 4. Nog är även jag en "ältare" alltid och önskar oxå ha egenskaper som de i Harry Potter (är helt klart inne på minnessållet som Dumbledore använder sig av för att bli av med alla tankar!)
  Men du har en egenskap som du ska vårda ömt! Du medger när du gjort fel och försöker ställa tillrätta - hoppas att din vän förstår detta♥
  Se nu till att bli ompysslad ordentligt av dina grabbar - så att säga ta vara på tillfället;-))

  SvaraRadera
 5. Åhhh, älskade Monica! Vill bara krama dig!

  Camilla

  SvaraRadera
 6. Din stackare och på semestern och allt:(
  När det kommer till ältandet kan jag nog bara säga att vi är ju som vi är, det är inte lätt att ändra på sina invanda och ibland medfödda beteenden. Men jag tror att man har kommit en låång väg när man själv är medveten om sina brister(eller vad man nu ska kalla dem?). Och efter alla våra härliga samtal kan jag intyga att du har kommit en lååång väg.
  Kramar på dig <3
  Och se nu till att bli uppassad mycket!!

  SvaraRadera
 7. KRYA PÅ DIG! och STYRKE KRAMAR i massor! Ält du på för det behöver DU för att komma vidare! Lägg nu foten högt och sätt dig skönt och låt grabbarna fixa markservicen nu! Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Kära du, vad ska jag säga. Attans klumpfia, Skulle du tvunget snubbla borde du gjort det på något annat och haft skor på dig.
  När jag först såg bilden på kryckorna tänkte jag NEJ inte GUSTAV väl. För visst hade det varit värre. Hoppas ni fick rätt på foten. Stackare där, vill nästan plocka bort första meningen men jag vet att du skrattar gott. Jag har faktiskt blivit bättre på att inte älta. Jag säger till mig själv att sluta och märker att jag mår bättre - det går ju inte att göra ogjort. Det ända braiga är att man lärt sig något till en annan gång. Visst finns det stunder då jag skulle vilja dra tillbaka tiden och ändra lite i manus men jag tror att pratar man bara om sina misstag och hittar nya infallsvinklar vinner man mycket.
  Krameli kram
  Ps godis och ett glas rött lindrar både ältetankar och tå smärta.

  SvaraRadera
 9. Nääää, nu tycker jag faktiskt lite synd om dig! På semestern ska man INTE gå på kryckor och ha ont! Så typiskt! Bara att hoppas att det gör mindre och mindre ont SNABBT! Visst är det konstigt att en liten lilltå kan spela så stor roll plötsligt! Jag menar, att något så litet kan påverka hela ens tillstånd. FY!

  Vet du, apropå att älta: Typ år 1989 stod jag på Emmaus och höll i ett så himla fint gammalt halvmånebord. Av någon anledning släppte jag taget om det för en sekund, och vips: Så var det i händerna på en annan lycklig kund. Och nu kommer grejen: Jag ältar detta regelbundet fortfarande!!! Men hallå: Det var över 20 år sedan!!! Men, herregud: Det var så fint och det kostade bara en hundralapp ju!
  Det här bordet har blivit som ett tankespöke för mig. Jag tål inte se halvmånebord i inredningstidningar...

  Haha...en dålig liknelse kanske, men apropå att ÄLTA så är det nog fler än du som inte kan släppa saker som egentligen inte är lönt att tänka på mer... :)

  Bamsestor Kram och en önskan om snar bättring!

  // AH

  SvaraRadera
 10. Men nä.... Din stackare.... Hoppas att det snart blir bättre Massa styrkekramar till dej goa Monica... Och om du e själv hemma så ring om du behöver hjälp med något... Kram Kram Sanna

  SvaraRadera
 11. Jag förstår precis vad du menar. Jag kan gå igenom saker om och om igen och fundera på hur jag borde ha gjort. Men samtidigt tänker jag ofta när något tråkigt händer att det kunde varit värre.... Stor kram till dig och hoppas du blir bra igen fort, fort, fort.

  SvaraRadera
 12. En styrkekram till dig från mig

  SvaraRadera