tisdag 5 april 2011

Stort och mycket!

Jag gillar stora väskor, stora klockor, många klänningar så att jag kan välja, dignande buffee´r med allt gott jag kan tänkas vilja ha och stora skålar med godis. Jag är ingen frossare, blir fort mätt men det är så härligt med mycket.

För väldigt många år sen hade jag en praktikvecka i en chokladfabrik. Med hårnät, vit rock och tunna vita tyghandskar satt jag och la ner praliner i askar som kom på löpande band. Det var otroligt fascinerande med de stora kopparkärlen som körde runt på chokladen och mängderna av olika sorters godistillverkning överallt, för att inte tala om doften.
Sen dess är jag såld - jag bara älskar mycket.

Min stora väska från Tiger fick jag i julklapp.
Den rymmer det mesta jag "måste" ha med mig.
Plånbok
Filofax
Huvudvärkstabletter
Extra batteri till kameran + kameran men den håller jag i.
Mobil (modell stenålder)
Börs med slantar
Solbrillor i fodral (gäller att vara redo när solen visar sig)
Läsbrillor i litet silverfodral
Tuggummi
Läppstift
Näsdukar
Toblerone (har väl alla i väskan...)
Liten väska i ett fodral som man vid behov kan veckla ut (helt meningslöst för den har nog legat runt i mina väskor tre år utan att ha blivit utvecklad)

Det ena behöver naturligtvis inte ta ut det andra och
visst har jag också små nätta festväskor i min garderob, de kommer väl till pass vid de rätta tillfällen och visst är det fint med en ros i en vas. Men wowkänslan kommer först vid åsynen av en stor härlig bukett.

Sen ibland kommer man till ställen där det finns så mycket att välja på att det blir kortslutning i huvudet - då har det blivit för mycket.
Den berömda balansen finns där hela tiden men står det och väger så blir det hellre mer än mindre för min del.

5 kommentarer:

 1. Håller med dig! Gillar och mycket, grna stora ringar och klockor. Gärna stora väskor här också! Väskan är så snygg, har klämt och kännt på denna ett antal gånger.
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Här är en till som gärna också håller sig till temat stort! Störst(enligt väninnan) dörrkrans vid jul,stora smycken och även väskor. Varför ska man nöja sig med mindre liksom =)Gärna stora ytor också(ofta till mannens förtret) vi har tagit ner en del väggar och fler blir det nog....;)
  Skönt att du hamnat i soffan, ser skönt och fint ut. Hoppas att handen läker fint och att du blir bättre för var dag!
  Kram till dej!
  tina

  SvaraRadera
 3. Jag skulle behöva bli mer mindre men jag är också mer!
  kram

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig i det mesta. Gillar också stora väskor. Problemet är bara att jag måste ha små sminkväskor, plastmappar mm i väskan för att ha en chans att hitta det jag letar efter.

  SvaraRadera
 5. En för liten väska blir man galen på i vardagssammanhang. Man vill ju får plats med allt man bara måste kånka runt på :-)

  Och nej, ingen Toblerone i min väska :-)

  SvaraRadera