tisdag 26 april 2011

Praktfull!


En dag till med fantastisk sommarvärme har vi haft.
Magnolian på trädäcket har gått från liten miniknopp till färdig blomma på tre dagar.
Fick jag välja bara en enda växt i trädgården så hade det blivit en Magnolia. Den slår ut allt annat med sina stora blommor nu på våren. På sommaren är den mest en vanlig buske med gröna blad men det gör inget, den är fin då med.

På valborgsmässoafton ältas det varje år hur långt gångna Magnoliaträden är komna i Lundagård när studentsångarna kör igång. I år kan blomningen vara över på lördag när det är dags. Vem kunde tro det efter denna vintern? Att sommaren skulle komma i april!

9 kommentarer:

 1. De träden är sanslöst vackra.

  Ha en fin kväll.

  Kramen

  SvaraRadera
 2. Så vackert!!! Tycker allting slår ut i rekordfart!

  SvaraRadera
 3. Magnolian är såå vacker!!
  Skulle vilja ha en men jag vet inte var, vi har lite liten trädgård:(

  SvaraRadera
 4. Men nu blir jag riktigt avundsjuk... Har du en sån fin magnolia!? Jag skaffade mig en buskmagnolia förra året, men skulle gärna ha en sån som du har också! Här är det inte lika varmt längre, och det är kanske bra eftersom det går så fort med all blomning annars. Det är lite mer normala apriltemperaturer här nu, och det känns också ok när man ändå jobbar.
  Kram // AH

  SvaraRadera
 5. Nog är de vackra de där magnoliorna! Njuter av all prakten som vi har runt oss nu!

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastisk Magnolia ni har. Den är underbar. Jag har aldriig haft någon men det är verkligen något att drömma om.

  SvaraRadera
 7. Underbart vacker...önskar mig också en magnolia att njuta av! Ja vilken vår vi fick efter den långa långa vintern. Idag är det lite svalare hos oss, men solen är framme och jag njuter för fullt ändå. Nu ska jag och maken ta lite kaffe i framsidan där solen ligger på och det är lite lä...härligt!
  kram!
  tina

  SvaraRadera
 8. Vilka fantastiska foto på en underbart vacker Magnolia!
  Njutbart för ögat!
  Kram
  //Nettan

  SvaraRadera