söndag 17 april 2011

Älskar sill!

Sill till jul, midsommar & påsk är ett måste.
Matjestårtan som passar bäst på sommaren får ibland vara med andra tider på året också.

Den godaste av alla är denna: Brantevikssillen.
God att köpa färdig men ännu bättre att göra själv.
Den behöver vändas några dagar så att sockret smälter ordentligt, därför får man vara ute i god tid. Men på långfredag kan vi säkert ta första bitarna. Sen får den följa med till Beddinge och lillasyster på påskafton.

En krämig variant som jag inte provat innan med sambal olek, chili, Vitlök och torkade tomater ligger också färdig till påsk. Förmodligen blir det några sorter till men det här var dagens skörd.

Mmm jag älskar sill!

7 kommentarer:

 1. Älskar krämiga sillsorter, lite svårt för klara sillar.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Är oxå glad i sill men lägger inte in själv - har alltid trott det är svårt men kanske jag bör inspireras och testa?

  SvaraRadera
 3. Å, jag vill också vara vuxen och tycka om sill...Men, en liten hemlighet: Jag har varken lärt mig äta sill eller dricka kaffe...
  Det sistnämnda till min mans stora förtret, eftersom han vill ha sällskap när han fikar. Tur att stora killen har börjat dricka kaffe nu, så slipper han tjata mer på mig om det... :)
  Sambal oelek, chili, vitlök och soltorkade tomater lät dock helt ok. Kanske kan man göra en röra, men skippa själva sillen...? :-)

  Kram // AH

  SvaraRadera
 4. Men åh. Jag vill också göra egen. Hm. Kaanske lite sent ute? :)

  Trevlig dag kära du!

  SvaraRadera
 5. GottGott...vi älskar sill! Lördagsfrukosten innehåller nästan alltid sill och ägg,först och främst för maken men jag gillar också=) Till jul brukar han göra egen sillinläggning som uppskattas.
  Visst är det bra med en elektriker i familjen, jag har en också! Maken jobbar som sådan och det är bra när man kan få el-saker gjorda utan att behöva leja ut jobbet!
  Nu ska jag och dottern slänga oss i solstolarna...underbart!
  kramkram!
  tina

  SvaraRadera
 6. Jag gillar sill men bara till jul, påsk och midsommar! :)

  SvaraRadera
 7. Brantevikssill är inte min favorit, men jag älskar krämiga sorter så jag vill gärna ha en smakrapport om den andra sillen!!

  SvaraRadera