måndag 25 juni 2012

En vanlig måndag!

Så har Gustav åkt på "konfaläger" i fem dagar.
Hans sommarintensivkurs sträcker sig över tre veckor och hittills har han bara haft roligt.
Oscar "flyttar" också ut i tre/fyra veckor. Han ska vara huspassare åt goda vänner och prova på att ha eget hushåll.
Jag har hunnit vänja mig vid tanken och det blir säkert jättebra men lite tomt blir det hemma - det kan jag inte förneka.


När jag tog rundan med Chelsie i morse med regnkappa, utebyxor & vantar... fick jag bara sån lust att krypa hem i soffan och bli där resten av dagen, en vanlig jobb-måndag!
- Sjuk?
- Nä!
- Krasslig?
- Nä, inte det heller.
Bara trött på regn och lite semestersugen sådär.
Mina snälla arbetskamrater gav mig ledigt när jag ringde och frågade om det gick bra.

Sen blev det ju inte riktigt hela dagen i soffan, men en bra stund blev det och slumrade gjorde jag också för jag missade dagens sommarpratare trots att jag har radion inställd på P1!

I morgon är det en vanlig tisdag och då får jag ta mig till jobbet igen. Det ska jag göra i 1,5 vecka till innan min riktiga semester börjar. Men den här dagen var inte dum alls. Det var riktigt skönt att vara ledig!

8 kommentarer:

 1. Vilken lyx! Att bara kunna ringa in o bli ledig. Förstår att det var skönt att bara kura i soffhörnet. Jag har också 1½ vecka kvar till semestern. Det ska bli så skönt.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du är trött.
  Det är helt klart solen som fattas.....jag känner mig hur pigg som helst fast jag knappt sovit på 2 veckor:))
  Men vi får väl se hur länge det håller i sig här i Sverige med detta (ursäkta mig) skiiit vädret!!!!

  SvaraRadera
 3. Skönt ändå att vara fri. Eller? Själv känner jag en blandning av separationsångest och lättnad när jag tänker på att barnen flyttar.Jag är rädd för hur det ska gå för dem samtidigt som att jag inte kan vänta med att inreda och göra iordning. Hemskt!
  kram!

  SvaraRadera
 4. De oväntat lediga dagarna är de dagar man uppskattar särskilt mycket. Det blir ren bonus! Jag hoppas verkligen att det slutar regna snart så att den riktiga sommarkänslan infinner sig. Saknar framför allt sköna kvällar att sitta ute. Jag är ju sommarledig nu, och jag känner att jag får "jobba" hela tiden för att inte tappa energi.
  Det blir lätt så när dagarna regnar bort, och barnen helst bara vill sitta framför datorn på sina rum hela tiden. Inte alls som den sommar man ser framför sig när man längtar dit...

  Kramar till dig! // AH

  SvaraRadera
 5. Härligt med såna arbetskamrater, det förgyller jobbet. Vi hade nog mått bra med fler extralediga dagar utan något speciellt inbokat. Oftast ska man ju så mycket när man är ledig, men det är såna här dagar som är måbramedicin. Tråkigt att tjata om vädret, men jag kan inte låta bli. Jag tycker verkligen det är dags att få lägga raggsockorna nu och istället leta fram badkläderna. Jobbar nästa vecka också och sen kommer sol och värme, jag looovar.
  Kramis Catarina

  SvaraRadera
 6. Men så skönt att ta en ledig dag sådär spontant. Helt rätt tycker jag.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Ja, men snart ska väl sommarvärmen dyka upp. Hoppas på det.
  Fina arbetskamrater du har. Det kan man väl kalla vardagslyx :)

  Ha det fint.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Förstår att det blir tomt hemma utan killarna.
  Jag börjar också känna mig trött och vill bara ha semester! Jag har tre dagar kvar att jobba!
  kram

  SvaraRadera