söndag 1 april 2012

Inför studenten!

Tisdagen den 12:e juni
håller vi fest för vår äldste son.
En efterlängtad dag som ska firas ordentligt.
Jag vill att vi börjar bocka av så mycket som möjligt av göromålen i god tid så att det som bara kan göras i sista stund är kvar till slut . Då kan man göra det i "lugn O ro" med vetskapen om att allt annat är under kontroll.
Fast "lugn O ro" är väl att ta i - "mindre stressigt" är väl en mer korrekt formulering.
Maken är mer åt: "Det löser sig gumman"- hållet. Men han gillar också när gumman hans är lugn O fin, så efter år av erfarenhet börjar samarbetet sitta där!

I går for således tre pappor iväg i minibuss till Tyskland för att sätta den första bocken.
Mammorna fick stanna hemma - vi var för tunga...
Med överfulla vagnar chockades de över: VAD FOLK HANDLAR!!!
Tydligen är det många fester på gång och det är ju trevligt men visst får man en fadd smak i munnen och känner sig lite olustig.
För själv är man ju inte som alla andra...

I gårkväll träffades vi sen allihopa och åt kina-mat och snackade om våra fina tonåringar som snart är vuxna på riktigt. De fyra som gjort att våra familjer har det här umgänget som
vi har och som jag är så glad för.
Klockan 2.00 damp vi ner i sängen här hemma
och i morse vaknade jag 
till en kall men lugn och solig dag.

Nu ska vi se vad som står näst på listan...?

14 kommentarer:

 1. Ojojoj, vilket lass och vilket kalas det kommer bli.

  SvaraRadera
 2. Har inte börjat planera ännu men inser att veckorna börjar rulla på. Överst på min lista står att hitta kostym till grabben å det ska bli så himla kul!

  SvaraRadera
 3. Härligt!!
  Nu får vi bara hoppas att det finns kvar till i Juni:))
  Det är ju liksom så praktiskt att ha hemma så rätt som det är har man tullat på det hur mycket som helst!
  Oj, eller är det mig jag skriver om nu, hihi:)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast Problem & lösning du vet;-)
   Då drar jag ner till torget - det funkar ju fortfarande det med!
   He, he!

   Radera
 4. Jeeses! Här har vi lite olika uppfattningar om hur studenten ska firas. Min mans äldsta dotter tar studenten och för oss innebär det att närmsta släkten kommer. För hennes mamma innebär det att hela kompiskretsen kommer....det är inte lätt att jämka ihop det! Var glada att ni är en kärnfamilj vid sådana tillfällen!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det kommer att bli ett hej-dundrande kalas!!

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken kul tid ni har framför er, det är så himla kul att planera och förbereda. Klarade av sista studenten förra året. Planerade och förberedde allt i god tid för att kunna vara en lugn och icke övertrött värdinna på studentfesten. Det mesta klaffade jättebra, men lugn var jag inte, hade glömt att vinglas, champagneglas och ölglas som står i kartonger i garaget behöver diskas innan användning. Det blev till att diska väldigt många glas just innan gästerna anlände.
  Lycka till med förberedelserna.
  Kram Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra med tips på alla tusen små saker man måste tänka på. För att vara den där närvarande värdinnan som man vill vara.
   Jag är visserligen "förberedelsernas mästare" men har också en glömsk sida som lätt kan kullkasta allt som jag trodde jag hade koll på. Det som inte går att ha koll på är känslorna. Vattenfast mascara blir det till att använda för tårarana kommer förmodligen att skvala hela/halva kvällen. Men mest av glädje!
   Detta är verkligen en rolig tid!
   Kram Monica

   Radera
 7. Men så skönt att bocka av från listan, det gillar jag :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 8. Å, tänk när man tog studenten! Så underbar den tiden var! Studenttider är nostalgi och ljuvaste sommartid!
  Jag ser fram emot att mina killar en dag kommer att gå ut skolan med vita mössor och att få ställa till med en härlig fest för dem!
  Ditt lass med dryck var imponerande! Man kommer ju nästan i feststämning bara av bilden! ;-)
  Och ja, mycket konstigt syndrom det där med att förfasa sig över andras konstiga vanor. Man själv har ju liksom en viktig ANLEDNING till att bunkra upp, medans man verkligen kan FÖRFASA sig över alla ANDRAS ohämmade inköpsvanor!?!Eller hur...? ;-)

  Kramar // AH

  SvaraRadera
 9. Så förutseende att redan börja handla till studentfirandet. Jag har också en student i år. Det känns verkligen stort och spännande. Dock ännu lite avlägset. Men så fort som tiden går så är vi ju strax där. Har Du hunnit planera maten också?

  SvaraRadera
 10. Skönt att kunna pricka av på listan. Tiden går fort och snart är vi där!

  SvaraRadera
 11. Då var ju i alla fall det viktigaste fixat! :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Ja det är en stor dag, lite sorglig tyckte jag dock...för jag visste ju att bägge mina söner skulle studera vidare, o då var de ju tvungna att flytta, o det var inte så kul....Men man vänjer sig vid det mesta, nu är det så kul när de kommer hem :)
  Ja vi funderar på att ta bilen ner till Tyskland i helgen, snackade med grannarna om vi skulle ta en tripp...Hm, bara det att jag har väldigt mycket kvar sen förra trippen (alltså jag dricker inte vin eller öl, utan cider o drinkar, o det tycker jag känns trevligast att ta i solen på altanen på sommaren), så det kanske är lika bra att stanna hemma...hähä
  Jaså du var så duktig i höst o gick ner mycket...kul, sen kommer julen o förstör allt...hihi
  Jag vill/ska gå ner ca 4 kg till, sen är jag nöjd, o det vill jag göra innan vi ska åka till Barcelona runt 11:e Maj...får kämpa på. Bara det att de vi ska åka med är sådana som äter, o äter o äter...haha, ja du vet, lunch, middag, seeeen middag, mellanmål osv, o jag kommer känna mig som världens tråkmåns, men går jag ner så kommer jag inte att äta upp mig bara för att vi är där.

  Ha en underbar påskhelg vännen, kramar

  SvaraRadera