torsdag 24 november 2011

Till 1:a advent!

När jag vaknar på söndag vill jag bara gå runt i huset och tända ljus överallt och känna in all julkänsla. Det ska dofta nystädat och vara pyntat inför julen i alla vrår, allt utom granen - den väntar vi med till Lucia.
Så vill jag ha det.
Än så länge är det bara kransen på dörren som vittnar om att julen är på gång. Snart ska jag iväg på jobbmöte och i morgon hinns inte mycket heller efter en lång arbetsdag.
Inte alltid blir det som man tänkt sig men om jag ligger i som en iller på lördag ska det väl gå vägen - min goda föresats.

Hur gör ni med julpyntet?
Allt upp till 1:a advent eller är ni mer sansade?

5 kommentarer:

 1. Hej där fina Monica!! Vilken fin krans!! Ja det är mycket man vill, men med åren har jag blivit lite mer sansad med pyntet och fixet. Jag har ju iof all tid i världen, men jag försöker ta bort ordet "MÅSTE" både i tanke och handling=) Inte lätt inte, men lite lägre profil när det gäller att ha allt färdigt till söndag är det hos mig numera. Fast...på lördag fixas det nog och donas hos mig med. Fönster är putsade på utsidan av snälla söner och dotter, och på lördag är det lovat att insidan ska blir gjord också, så då kommer stjärnor och belysning upp. Lussebullar är dock ett måste till första advent så det ska jag och Julia baka på lördag också. Sen på söndag pustar vi ut....julbord på ett värdshus på landet är bokat med fina vännerna, ska bli härligt!

  Ha nu en fin torsdagskväll!
  kram till dig!
  tina

  SvaraRadera
 2. 1:a advent kommer stjärnor och stakar fram plus att julskivorna kommer spelas i bilen fram till julen är över;-))

  SvaraRadera
 3. Med åren har det blivit tidigare och tidigare med att ta fram julen. Julen är ju helt klart som bäst tiden FÖRE julhelgen, så det är då jag vill njuta av den. Sedan är ju mycket av pyntet mer VINTER- än jul-betonat. Stjärnor, ljusslingor och sånt, det är nu det behövs som bäst!

  Jag har samma ambition som du att mycket ska vara klart tills på söndag. Men ambition är i mitt fall inte lika med verklighet, så det är bara att inse att jag inte kommer att hinna (i år heller...) Fast huvudsaken är att fönstrena blir fina med stjärnor och ljusstakar! Då är det ju fint utifrån i alla fall... :-)

  KRAM KRAM // AH

  SvaraRadera
 4. Jag älskar julpynt och julmys med glögg och gott till det, samt stämningsfull julmusik. Till advent är det stjärnor, ljus blomsterarrangemang med vintertema som kommer fram, tomtar och rött får vänta tills dagarna strax före julafton och granen kommer aldrig på plats förrän precis innan jul. Det är tradition att vi hugger den själv, har hittat ett bra ställe där det bjuds på glögg och grillad korv.
  Ha nu en mysig adventshelg.
  Kram Catarin

  SvaraRadera
 5. Catarina ska det så klart vara.

  SvaraRadera