söndag 29 maj 2011

Halloumi!

Självklart skall jag vissa fler bilder på händelsen på trädäcket.
Men först måste jag piffa & puffa lite.
Och regnet från igårkväll måste ha torkat upp.
Tills dess kan jag bara säga att: det känns bra!

Sen var det det här med recept.
Fredagens middag hade inget - det var mer lite Cajsa Warg stuket:
man tager vad man haver!

Gillar ni Halloumi?
För mig är det som bläckfisk.
Det vill säga det smakar gummi.
Men skam den som ger sig.
Det sägs att man måste smaka något minst tio gånger för att vänja sig vid en ny smak. I går hamnade denna konstiga ost på grillen och jag kämpade i mig en bit.
Nja, fortfarande är smaken och konsistensen knepig.
Nu la vi den på grillen som den var rätt o slätt.
Tips på hur man kan göra den god emottages gärna!
Smaken av nypotatis som inte varit i munnen sen förra sommaren den var däremot underbar.

Ha en skön söndag!

7 kommentarer:

  1. Jag bara älskar grillad halloumi, inte så förvånande, eller hur:))
    Jocke som inte tyckte om det förra sommaren har nu gjort en kovändnig, så kanske vänder det för dig också.
    Klart det måste piffas innan vi får se helheten, men skynda på vi är så nyfikna och dessutom ska det ju bli 27 grader på tisdag.
    En perfekt soffsittar eftermiddag:))

    SvaraRadera
  2. Jag gillar halloumi men inte bläckfisk! ;)

    SvaraRadera
  3. Nu fick du mig att skicka upp maken till Ica...här ska testas Halloumi! Vi ska strax grilla och blev sugen på att testa osten, återkommer med recension!!

    kram!

    SvaraRadera
  4. Å, jag äääälskar halloumi!!! Skulle kunna äta upp en hel bit alldeles själv! På vinterhalvåret händer det att vi steker den i stekpannan och äter den som tillbehör eller i sallad. Under grillsäsongen grillar vi ofta halloumi och äter den på samma sätt: som tillbehör eller i en sallad med t.ex. ruccola, balsamicovinäger, jordgubbar och pinjenötter!
    Jag behövde INTE testa 10 gånger...jag älskade osten från första början...trots att det gnisslar om den när man äter...:-)

    Kram kram // AH

    SvaraRadera
  5. Nu har vi städat undan efter grillmiddagen och ska strax bänka oss i soffan.....tänkte dela med mig av hallouminiupplevelsen. VARFÖR har vi inte testat detta innan???? Vi grillade den med lite stänk av olivolja och vitlök...mmmmmm. Passade mina smaklökar, visst är den lite seg,men oj så matig! Tack för att vi blev inspirerade att smaka...tar till mej AnnaHelenas tips också om tillbehören i sallad, låter jättegott! Vi hade en sallad med ruccola, romansallad,rödlök,små tomater, marinerad vitlök..osten lade sig tillrätta och trivdes bra där=) Oj vilken lång utläggning om denna ost...Nu,kaffe!
    Kram till dig goa bloggvän!
    tina

    SvaraRadera
  6. Hej vännen!
    Äntligen ska jag få till en kommentar :)
    Vilken härlig bröllopsdag det blev. Kul vill så klart se ringen på nära håll. Grattis också till Gustavs framgång. Vi hejar och håller tummarna :)
    Halloumi ost yammi säger jag. Lätt grillad antingen på grillen eller på grilljärnet. Grillas den för länge blir den torr och gummi aktig. Jordgubbar ,halloumi, marchesallad och dadelbalsamkräm. Så gott. Tirup låter som ett ypperligt förslag. Jag hör av mig i nästa vecka Kramelikram

    SvaraRadera
  7. Mmm... Så gott det ser ut. Jag tycker så där halvbra om halloumi. Tycker som du att det är lite segt. Men jag gillar å andra sidan bläckfisk... Ser fram emot bilder från altanen.

    SvaraRadera