lördag 21 maj 2011

Nöjd, i alla fall en liten stund.

Anders sa till mig för ett tag sen att du = jag, sällan är riktigt nöjd.
Jag blev riktigt förnärmad och höll inte med.
Jag som tycker att jag är smånöjd hela tiden.
Men efter att ha gått och grunnat på det där med nöjdhet så var jag beredd att hålla med honom. Visst är jag nöjd men inte särskilt länge. Jag går hela tiden och grunnar på vad som kan förändras och förbättras.
Det låter så stressigt att sällan vara riktigt nöjd, men jag är väl så van att gå här och planera och tänka ut nya ommöbleringar eller vad det nu kan vara så jag tänker inte på det längre.
En tankeställare fick jag i alla fall av hans reflektion och jag skall jobba med den.Helt ärligt kan jag säga att just i dag är jag nöjd med min dag.
Alla krukor på terassen är fulla med växter.
Oscar vann sin seriematch med 3-2
och nu vi sitter här vid vårt nya bord och språkar lite.
Det blir lamm på grillen ikväll - hela familjen + flickvän är hemma och jag myser.

Ha en skön lördagkväll!

7 kommentarer:

 1. Aj då....Pelle antydde något liknade till mig häromdagen. Vi hinner knappt påbörja något innan jag i tankarna planerar för något nytt och "glömmer" nästan det som vi nyss gjort. Visst får man sig en liten tankeställare, men det är nog så att man visst är nöjd, men något driver till "mer" och jag har svårt att stanna upp. Värt att tänka till om, eftersom det viktigaste är det man har allra närmast sig, familjen. Och,jag förstår att du är nöjd ikväll....det kan knappast vara bättre än det ni gör ikväll, grill med familjen och flickvännen. Här ska strax grillas också, vi har födelsedag att fira imorgon, Rasmus fyller 21 så sista paketet ska slås in och frukostbrickan med flagga ljus och blommor ska göras...oj, jag får nog skynda mig lite =)
  Ha en härlig lördagskväll!
  kramkram

  SvaraRadera
 2. Härligt med vinst för Oscar.

  Ja det där att vara inte riktigt nöjd är lätt att vara. Ständigt nya mål har även jag. Det vill säga att inte är nöjd ändå.
  Kram och ha en fin lördag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är iallafall lite lättare att vara nöjd när vädret är så fint som som idag:))
  Låter som ni får en mysig kväll, själv har jag precis fått gå hem från vännerna eftersom Julia fått ett nytt migränanfall:((
  Kram på dig och hälsa familjen!!

  SvaraRadera
 4. Kanske handlar det om svårigheten att stanna i nuet. Vi har en strävan att hela tiden rusa framåt. När vi istället skulle behöva stanna i nuet. Livet är nu. När vi fått det vi vill ha, då vill vi ha nästa grej som står på listan....

  Vi får jobba med att vara nöjda helt enkelt.

  Som du förstår känner jag igen mig :-)

  SvaraRadera
 5. Jo, men jag tror nog VISST att du är nöjd! En liten STUND! Men sedan gissar jag att du har det där DRIVET mot nästa steg...? Så är det för mig i allafall. Jag är nöjd en liten stund på varje trappsteg, men sedan vill jag ta klivet upp på nästa...och nästa...Tror att det är en mycket kvinnlig egenskap, faktiskt...och bara positiv och utvecklande. Jodå!
  (Tycker du att jag försvarar dig lite överdrivet mycket så beror det på att MIN man antyder samma sak till MIG, dvs att jag inte är nöjd särskilt ofta. :-)
  Kul att det blir bra på terassen. Det lilla bordet är jättefint!
  En riktigt fin söndag till dig, min vän!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 6. Det där har jag hört av min make också. Svårt, jag är nöjd med helheten men vill alltid ha något mer. Är det fel att inte vara nöjd? Fast samtidigt är jag ju nöjd. Konstigt det där, kan inte förklara riktigt.
  Fina bilder du visar!
  kram

  SvaraRadera
 7. Nu fick jag också tänka till lite - tack!

  SvaraRadera