onsdag 22 december 2010

Väder & ledighet!

När snön ligger med stora vallar runt vägar och cykelbanor får man ändra sitt livstempo. Min lilla bil står övertäckt på uppfarten och har inte körts på två veckor (trots vinterdäck) I vanliga fall cyklar jag snabbt till jobbet och hinner kanske klämma iväg ett "hej" till den jag passerar. Nu promenerar jag varje dag och har på min väg träffat gamla bekanta som jag hunnit språka med en stund och som precis som jag njuter av detta fantastiska landskap som omger oss för tillfället.
Det är rätt fräckt vad vädret gör med oss.

(det ser ut som om lamporna på väggen brinner men det gör de inte)
Vägen till poolen är fint skottad. Att ta sig dit och ner i värmen är ljuvligt, att ta sig upp och in igen är en jävla plåga.
Ett lillejulaftons dopp i morgon skall det bli i alla fall så stjärnklar himmel vore önskvärt.

Ledigheten är härmed påbörjad, Jansson står i ugnen och kylen är full med godsaker. Naturligtvis fattas saffran, bröd och lite annat smått så i morgon hivar jag på mig ryggsäcken och promenerar till affären.
Sen är det matlagning och lite undanplockning i godan ro. På Julafton kommer mina systrar med familjer hit så vi blir inte så många och just i år skall det bli helt perfekt.
Nu är det dags att titta till hur Jansson har det, hörs i morgon!

6 kommentarer:

 1. Så julmysigt ni har det där hemma. Här blir det bak och pyssel hela dagen imorgon. Lite pulkaåkning också förhoppningsvis. Ha en riktigt skön jul på er hela familjen. Håller tummarna för att planet lyfter!

  Tack så jättemycket för det fina julkortet!

  Julkram från Camilla

  SvaraRadera
 2. Här har oxå julledigheten startat - men det innebär att en hel del jobb är kvar här hemma! Men var sak har sin tid så...
  Må gott och sköt om dig och din familj!

  SvaraRadera
 3. Så mysigt det låter med ett vinterdopp!
  kram

  SvaraRadera
 4. Tack för julkortet! Ringde tidigare i kväll men du var inte hemma berättade Oscar. Vi firar jul hos Mor i år och det kommer bli jättebra. Annars är allt bra med oss och vad jag förstår från mina dagliga inhopp hos dig så har är allt bra med er också.
  Hoppas er resa blir precis som ni önskar!
  God Jul önskar vi er alla, från oss alla!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt med ett vinterdopp! Men, ja, jag förstår att det är svårt att ta sig upp i den här kylan. Minus 25 grader visade termometern på här i kväll!
  Låter som att du har allt under kontroll inför julhelgen. Hoppas du får riktigt fina och sköna dagar!

  Kram // AH

  SvaraRadera