200g. smör eller margarin
1pkt. saffran
2 ägg
3dl.socker
1,5 dl mjölk
4dl. vetemjöl
2tsk bakpulver
Florsocker (att pudra med)
Smällt fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt fettet i äggblandningen tillsammans med mjölk och saffran. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Häll det i en smörad och bröad form ca:24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen på 175°
i cirka 45-50 min.
Sikta över florsocker när den svalnat något.
Enkelt och lätt och jag lovar att ni inte blir besvikna för den är dessutom jättegod.
Lycka till!
Tack ska skriva ut den! Lussekatter tar ju ändå några timmar att göra... Men ack så gott!
SvaraRaderaFina julbilder från ditt hem(antar jag:)) som du har i sidlisten!
SvaraRaderaÅh, så härlig kakan ser ut och den smakade säkerligen så också!!
SvaraRaderaVi ses i morgon!
Kram!
AJ då, denna skall jag absolut baka. Tack för tipset.
SvaraRaderaMmmmm, himla bra tips! Måste provas.
SvaraRadera