tisdag 23 november 2010

Gott till advent!

Den här varianten har vi provat några gånger.
Ingen nyhet men fortfarande god!

Det här måste ni bara prova om ni inte gjort det redan. En kräm full av julsmak som är fantastiskt god att klicka på pepparkakan och lätt att röra ihop.

25 g. smör
125 g. philadephiaost
3/4 dl. florsocker
1 msk. apelsinsaft
1/2 tsk. kanel
Smält smöret - låt svalna.
Vispa ihop övriga ingredienser gärna med elvisp.
Rör ner smöret
Klart!

I vanlig ordning höftar jag i ingredienserna och man får smaka sig fram.

Sen klickar du bara röran på en god pepparkaka
och njuter!

För visst börjar behovet att ett alternativ till osten pocka på!
Den här skålen står i kylen och kallnar en aning men snart är nog det mesta i min mun!

6 kommentarer:

  1. Mumsfilibabba!
    Jag tror min viktminskning går i graven nu under julen. Det finns alldeles för mycket gott!
    kram

    SvaraRadera
  2. Ohlala...det där är definitivt nåt för oss!! Osten i sällskap med pepparkakan funkar såklart, men det är kul att testa nåt nytt, kan ju inte bli annat än gott med de ingredienserna=) Sprang snabbt iväg till kylen för att se om det fanns philadelphiaost, men ack nej,då får vi vänta tills imorgon att testsmaka=)

    Skickar över lite snö till Skåneland från oss, här fortsätter det vräka ner....

    Vinterkram
    tina

    SvaraRadera
  3. Det där verkar vara något som även kan falla mig i smaken.

    SvaraRadera
  4. Hej, å den där krämen är så god! Vi gör den varje jul, kallar den
    Pepparkaks-bearnais :)
    Härligt med sol å värme efter allt julmys! Hotellen i Egypten ser så fina ut, riktiga lyxställen!

    Ska vabba med Julia imorgon, hon har halsfluss stackarn. Tänkte passa på att pynta å pyssla lite då!

    Ha en finfin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jag älskar pepparkaka med grönmögelost men det där låter som ett spännande alternativ som måste prövas. Tack för receptet.

    SvaraRadera
  6. Men så mumsigt! Kan snart inte äta pepparkaka utan att ha något på;-))

    SvaraRadera